dinsdag 8 april 2014

cashew hummus





Ik kan het niet laten om verschillende soorten hummus te blijven maken. Hoewel de klassieke naturel hummus hier altijd in de koelkast staat. (soms zelfgemaakt, soms niet) Is het zo leuk om te blijven experimenteren! Deze hummus met cashewnoten is zo heerlijk zacht en romig, terwijl je juist ook een stevige bite overhoudt. Ik gebruikte rauwe cashewnoten, dus ongebrande. Deze kun je krijgen op de markt, natuurwinkel, toko en taartmix van de supermarkt. Soms staat het niet op de verpakking, maar je herkent ze meteen aan hun opvallend ongezellig bleke kleur.  


Ingrediƫnten

250 gram kikkererwten uit blik uitgelekt
150 gram cashewnoten
2 teentjes knoflook fijngeknepen
3 volle eetlepels Tahin

4 eetlepels olijfolie
sap van 1 citroen
snufje chilipeper
flinke snuf zout

Zet de avond (of ochtend) van te voren je cashewnoten onder water. Door ze te laten wellen maken ze je hummus heerlijk romig.
Schud de cashewnoten zo droog mogelijk en doe ze in een kom.
Schep er alle ingrediƫnten doorheen en maak er met de foodprocessor of staafmixer een mooie dikke hummus van. Je zult merken dat hij er wat korrelig uit blijft zien. Maar neem maar een hapje om te merken hoe romig en notig hij is!


1 opmerking:

  1. Dit ga ik ook eens proberen, lijkt me lekker met die combinatie met nootjes!

    BeantwoordenVerwijderen