dinsdag 29 april 2014

5x VOORJAAR!


Het voorjaar is lekker vroeg begonnen dit jaar! Het is mijn favoriete seizoen. Langer licht (is betere foto’s!) Picknicken, rabarber, lang op een terras blijven hangen in de voorjaarszon, door de stad slenteren of op het strand, kortom ik verveel mij niet. Bij de lente horen voor mijn gevoel afwisselende gerechten soms bij onverwachte warmte kun je lekker een zomerse maaltijd serveren, terwijl als een warme dag ineens vreselijk afkoelt krijg ik ineens zin in een soepje. Hieronder mijn terugkerende voorjaarsrecepten.

Deze risotto met prosecco is heerlijk fris. En dan met pistachenoten, need i say more?


Deze kip van lichte zeden maak ik zelden in de winter of herfst. De olijven, tomaten, citroen, kappertjes en knoflookcombi hoort voor mij bij een zonnige dag.  


Ik heb deze salade ontelbare keren gemaakt. Zelfs bij grapefruit-haters gaat hij schoon op. Heerlijk!


Een goeie midnight-snack na een lange avond terras hangen!Tja, die onverwachte behoefte aan soep kan zomaar toeslaan tijdens de lente. Bijvoorbeeld als ik zonder jas heb rondgefietst en het inééns een ijskoude avond blijkt te zijn.
Gelukkig heb ik deze ingrediënten altijd in huis en staat deze soep binnen no-time op tafel! 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten