vrijdag 4 april 2014

5 x salade!

Er verschijnen maandelijks salades op mijn blog. Ik eet in zomer en winter bijna elke dag een salade. Dit kan variëren van een paar bladeren groene kropsla met een beetje dressing tot een uitgebreide kleurige versie die voldoet als avondmaaltijd. Ik probeer alle groenten uit in de recepten, als ze rauw niet lekker zijn kook ik ze kort en laat ze afkoelen. Zo ontstaan er soms combinaties die ik moet opschrijven omdat ze zo lekker zijn.
De lente is begonnen, er zijn heerlijke verse ingrediënten verkrijgbaar, tijd voor 5 van mijn favoriete salades!Ik kan niet zeggen welke salade mijn favoriet is, dat verander per dag, stemming en weertype. Maar als ik NU moet kiezen dan is het deze.
Klassieke combi, lekker met mosterddressing. Ziet er fancy uit, maar is zo klaar.Tja misschien valt een gepofte afgekoelde aubergine met dressing niet onder een salade? Maar zo’n smaakexplosie!Onder het mom ‘van elke groenten kun je een salade maken’ deze van broccoli, pittig en gezond.Nog een klassieke combi, niets kan een goede buffelmozzarella met tomaat en basilicum overtreffen. Door de tomaten te roosteren is de smaak intenser. 


Wat is jouw favoriete salade?
Geen opmerkingen:

Een reactie posten