zaterdag 29 maart 2014

zelf gemarineerde olijven



Ok, zelf olijven marineren klinkt een beetje als een gedoe. Je kunt natuurlijk kant en klare potten olijven krijgen met allerlei soorten kruiden. Op de oosterse bazaar is het werkelijk een olijven-walhalla en hier koop ik ook zeker de nodige bakjes. Maar zelf marineren is toch anders. Eigenlijk is het totaal geen werk en het is zo gepiept om de saaie supermarktolijven om te toveren tot bijzonder heerlijk. Ik gebruik de olijven niet alleen om bij een borrel te serveren maar ook in salade’s op pizza’s in de buik van een dorade, door de pasta, noem maar op!

Knoflook ansjovis olijven

1 pot zwarte olijven (liever op water dan op olie)
4 ansjovisfilets uit blik fijngehakt
½ teentje knoflook fijngeknepen
2 eetlepels rode wijnazijn
2 eetlepels olijfolie
een handje verse oreganoblaadjes
2 zongedroogde tomaten in flinterdunne reepjes
1 eetlepel kappertjes

Klop met een vork de olie en azijn in een grote mengkom.
Roer er de knoflook, zongedroogde tomaat en ansjovis door.
Schep er de olijven, oregano en kappertjes doorheen.
Schep het mengsel in een pot en laat de olijven een paar uur marineren voor je ze serveert. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen