zondag 9 maart 2014

vegetarische gevulde paprika's



Na mijn overdadig gevulde paprika’s met gehakt vond ik het tijd om ook deze frisse, vegetarische en wat lichtere versie te delen. Ondanks dat de vulling vrij machtig is serveer ik deze paprika’s graag als voorgerecht of als onderdeel van een hapjestafel. Voor een ‘lonely dinner’ zijn deze paprika’s ook uitermate geschikt, met een lekkere salade erbij een prima avondmaal!

Ingrediënten voor 4 personen

2 grote rode puntpaprika’s of gewone rode paprika's
100 gram feta
50 gram yoghurt
2 eetlepels olie extra vierge
2 eidooiers
geraspte schil van 1 citroen
1 handje fijngehakte peterselie
4 eetlepels geraspte Parmezaanse kaassnippers
zout en peper


Verwarm de oven voor op 200 graden.
Doe als de oven op temperatuur is de paprika’s op een bakpapier in de oven. Laat ze 3 minuten bakken, neem ze uit de oven en laat afkoelen. (gebruik je gewone paprika's laat deze dan 5 minuten bakken)
Gebruik een foodprocessor of mixer om van de feta, yoghurt, olie, peterselie, citroenschil, eidooiers zout en peper een korrelige pasta te maken.
Snijd de paprika’s in de lengte doormidden en trek de zaadlijsten er uit. Schep de vulling er in en bestrooi met Parmezaanse kaas. Zet in de oven tot de vulling goudbruin is en bubbelt, ongeveer 9 minuten.
Dien warm op. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen