Na
mijn overdadig gevulde paprika’s met gehakt vond ik het tijd om ook deze
frisse, vegetarische en wat lichtere versie te delen. Ondanks dat de vulling
vrij machtig is serveer ik deze paprika’s graag als voorgerecht of als
onderdeel van een hapjestafel. Voor een ‘lonely dinner’ zijn deze paprika’s ook
uitermate geschikt, met een lekkere salade erbij een prima avondmaal!
Ingrediënten voor 4 personen
2 grote rode puntpaprika’s of gewone rode paprika's
100 gram feta
50 gram yoghurt
2 eetlepels olie extra vierge
2 eidooiers
geraspte schil van 1 citroen
1 handje fijngehakte peterselie
4 eetlepels geraspte Parmezaanse kaassnippers
zout en peper
Verwarm
de oven voor op 200 graden.
Doe als
de oven op temperatuur is de paprika’s op een bakpapier in de oven. Laat ze 3
minuten bakken, neem ze uit de oven en laat afkoelen. (gebruik je gewone paprika's laat deze dan 5 minuten bakken)
Gebruik
een foodprocessor of mixer om van de feta, yoghurt, olie, peterselie,
citroenschil, eidooiers zout en peper een korrelige pasta te maken.
Snijd de
paprika’s in de lengte doormidden en trek de zaadlijsten er uit. Schep de
vulling er in en bestrooi met Parmezaanse kaas. Zet in de oven tot de vulling
goudbruin is en bubbelt, ongeveer 9 minuten.
Dien warm
op.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten