vrijdag 28 maart 2014

Oosterse wortelsalade



Deze wortelsalade is verassend! De zoete wortel past heerlijk bij de oosterse dressing. En die kleur! Daar wordt je toch vrolijk van! Ik serveer deze salade graag als bijgerecht bij bijvoorbeeld gemarineerde kip met noodles, of een lekkere rijst met vis.

Ingrediƫnten bijgerecht voor twee personen:
Dressing:
2 eetlepels sesam olie
2 eetlepels water
2 eetlepels azijn

2 theelepels pindakaas
1 eetlepel ketjap
1 eetlepel gembersiroop
sap van ½ limoen
peper en zout

2 penen geraspt of julienne gesneden
1 rode peper zaadlijsten verwijderd en fijngesneden
2 eetlepels sesamzaad
1 handje korianderblaadjes
1 handje ongezouten pinda’s
1 avocado in blokjes
4 bosuitjes fijngehakt

Klop alle ingrediƫnten voor de dressing in een grote kom.
Schep de geraspte wortel door de dressing en laat 10 minuten marineren. Schep vervolgens de avocado, rode peper en bosui erdoor. Schep de salade in een andere kom of op de borden en garneer met koriander, sesamzaad en pinda’s. 



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen