woensdag 5 maart 2014

Ode aan kokos met Winactie!

bron foto: wikipedia

Mijn keukenkastjes zijn een wirwar van producten. Ik probeer graag nieuwe dingen en dan vooral op het gebied van basisproducten zoals olie, verschillende soorten peper, bloem, vetten en specerijen.
Vandaag zet ik de kokosnoot in het zonnetje. Er bestaan zoveel producten op basis van kokos!
Kokoswater, kokosmelk, kokosolie, kokosbloesemsuiker, kokosrasp en dan heb ik het nog niet eens over het brede scala aan huid en haarverzorgingsproducten.

Kokosolie ontdekte ik een tijdje geleden. Aanvankelijk gebruikte ik het om in te bakken. Kokosolie kan namelijk enorm heet worden
in vergelijking tot andere olie. Het smelt snel en bakken levert geen rokerige walmen op in de keuken. Het was dus vooral een praktische overweging het te gebruiken.
Tegenwoordig vervang ik in recepten boter vaak voor kokosolie, frituur ik in kokosolie en smeer ik het zelfs op mijn droge huid. Je hebt twee soorten kokosolie; de ongeraffineerde (extra vierge) kokosolie. Deze geurt en smaakt nog licht naar kokos, ideaal voor curries, rijst en aziatische gerechten. En de geraffineerde geurvrije kokosolie, deze is smaak en geurvrij en bruikbaar voor alles.

Kokosbloesemsuiker gebruik ik veel ter vervanging van gewone suiker. De kokosbloesemsuiker van Royal Green is 100% ecologisch geteeld en bevat 100% kokosbloesemsuiker. Geen gekke toevoegingen dus. Een eerlijk product.
Kokosbloesemsuiker is gezonder dan standaard witte suiker. Je kunt in verhouding dezelfde hoeveelheden gebruiken als gewone suiker en is daarom direct toepasbaar in je recepten, koffie of thee.
Kokosbloesemsuiker is lekker! Het bevat totaal geen overheersende kokossmaak en het zal de smaak in je bakrecepten niet veranderen, maar proef het en je zult weten wat ik bedoel.

Kokosrasp is ook zo’n heerlijk veelzijdig product. Ik heb het altijd in huis om mijn Aziatische recepten een extra boost te geven. Maar ook kun je een gedeelte bloem in bijvoorbeeld een cake of koekjes eens vervangen voor kokosrasp. Je bakrecepten krijgen een heerlijke structuur en een subtiele kokossmaak.

Met dank aan Ecomarkt mag ik een pakket weggeven met mijn favoriete kokosproducten! 500 gram Royal Green kokosolie, Ecoland kokosrasp en Royal Green kokosbloesemsuiker.  

Like Sarah aan de kook op facebook, Schrijf hieronder, op facebook of twitter een reactie en je komt in aanmerking voor deze prijs. Maandag 10 maart maak ik de winnaar bekend. 

Mijn favo gerechten met kokos:


15 opmerkingen:

 1. Jasmijn Hendriksen5 maart 2014 om 11:37

  Jaaa lekker en gezond! Ik geniet steeds van je recepten en prachtige foto's!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik doe mee! Ga je nu volgen op Facebook :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik doe mee! Ik keek vandaag in de supermarkt nog naar alle nieuwe foodtrends als bessen, sojadrankjes en inderdaad.. kokosproducten, het lijkt me leuk (en gezond) hier ook wat mee te doen! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat vind leuk en doe graag mee, me hartje kokos!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. o, leuk ik doe ook graag mee! Nog geheel onbekend met al deze kokosproducten (kom niet veel verder dan kokosmelk en geraspte kokos voor allerlei taartjes).... misschien nu dan eens gaan uitproberen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik houd van kokos, doe graag mee dus :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Arlette Moreira5 maart 2014 om 17:24

  Kokos, exotisch wonder!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Love kokos! Lijkt me heerlijk! Gebruik nu alleen de olie. Ben erg benieuwd naar de rest van de producten

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ja, ik heb kokosolie en de suiker pas ontdekt!! Wat is kokosolie ideaal en echt voor zoveel te gebruiken. Love kokos!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik kom heel graag in aanmerking! Sinds kort gebruik ik kokosolie voor oil pulling. Bakken doe ik tot nu toe nog met roomboter (die moet op, haha).

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ohhh wat een goeie actie! Nothing a little coconut can't solve <3

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gefeliciteerd! Je bent de winnaar van het heerlijk kokospakket!

   Verwijderen