maandag 24 maart 2014

‘Mijn Franse Keuken’ Rachel Khoo. WINNEN!Rachel Khoo, wat is ze toch perfect. Met haar prachtige minuscule Parijse keukentje, haar wijsheden ‘Who needs romance when you’ve got sugary delights like this’, haar heerlijke recepten, en schitterende boeken! En ja, ik ga iemand heel erg gelukkig maken, want door te reageren onder dit bericht of via facebook of twitter maak jij kans op haar nieuwe boek!

Dit boek is genieten, jaloersmakende foto’s van Rachel die borden uitzoekt op een vlooienmarkt in Bordeaux, achtergrondinformatie over Franse streken en hun ingrediënten, illustraties en natuurlijk recepten.


In het vorige boek kreeg je het gevoel dat alle recepten rechtstreeks uit haar keukentje in Parijs kwamen. In dit boek trekt zij door Frankrijk en kookt met de lokale specialiteiten haar nieuwe recepten.
Er staan een hoop recepten in die ik nog nooit heb gekookt, dus voor mij persoonlijk is het een prachtige aanvulling op mijn kookboekencollectie. De witte asperges in een deken ga ik meteen maken als ik mooie asperges heb bemachtigd. Wat je kunt verwachten is ongeveer evenveel zoetigheden als hartigheden, hele verfijnde recepten, soms ligt het niveau hoog.

De wortel-kokostaart ziet er fantastisch uit, er staat in hoe je kikkererwtenfrieten of auberginefrieten kunt maken, sardinepaté, gebakken ravioli, verschillende millefeuilles, hele mooie groentengerechten en salades.Deze winactie is mogelijk gemaakt door kookpunt. Naast een hele fijne boekencollectie hebben zij keukenapparatuur, veel Joseph Joseph, Bertazzoni , pannen, een grote collectie Simplehuman, Demeyere en deze superleuke zeeuwse knop bakblikken! Kortom een walhalla voor foodies.

Doe snel mee! Reageer onder dit bericht of via Twitter of Facebook. Donderdag 27 maart maak ik de winnaar bekend.
je kunt het boek ook hier bestellen, tijdelijk voor 19,95 i.p.v. 24,95!


23 opmerkingen:

 1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat ziet er wel errug leuk en vooral lekker uit. Dat boek zou ik wel graag winnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Al een paar keer mee in mijn handen gestaan. Zou gaaf zijn om te winnen! Kom zo'n 12 keer per jaar in Frankrijk :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Lisette Verkade24 maart 2014 om 11:44

  Mmmm, naar dit boek word ik nieuwsgierig!
  Lijkt me heerlijk om weer wat nieuwe inspiratie op te doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Super leuk!
  Dit boek lijkt mij super interessant. Eens wat anders dan op Pinterest kijken (:

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik doe graag mee, inspiratie kun je nóóit genoeg hebben!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Je hebt me tot een euforisch KOOKPUNT gebracht.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Jaaaaaa ik doe mee! Rachel is mijn held!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Te gek. Rachel is zo leuk! Haar prachtige piepkleine keukentje geeft je een warm gevoel en direct zin om veel lekkers te koken. En niet te vergeten haar prachtige jurken!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Lekker hoor, de franse recepten van Rachel Khoo(ken)!!
  #flauwewoordgrap (-:

  Me! Me! Pick me!!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Leuk! Nu ik Rachel Khoo op allerlei blogs voorbij zie komen word ik wel heel nieuwsgierig naar dit boek!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik kook uit heel veel keukens, maar de Franse keuken blijft telkens onderbelicht. En dat terwijl ik erg houd van Frankrijk (elk jaar op vakantie reizen we tòch weer naar Frankrijk) en ze daar de meest fantastische (verse) producten hebben.
  Wellicht helpt Rachel me op weg....?

  BeantwoordenVerwijderen
 13. wat een leuke winactie wederom, ook deze keer doe ik weer graag mee...... :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Aangezien ik zes maanden in een keukentje in Parijs mijn eten moet bereiden (op 2 pitjes!) is inspiratie van een echte Parijse zeer welkom!!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Jaaaa, ik zou dit boek zo graag willen winnen. Ik vind haar zo'n leuke, spontane vrouw. Ik vond my Little Paris kitchen helemaal geweldig en ik kan niet wachten op haar volgende tv-programma. Haar recepten zien er altijd zo lekker uit en ik ben daardoor steeds meer geïnteresseerd in de Franse keuken. Het lijkt me ook zo geweldig om zo huiskamer restaurantje te hebben .Ze wordt ook langzamerhand mijn favoriete kook (droom)vrouw. Moet ze wel eerst Nigella van de troon stoten, maar dat lukt al aardig.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Duimduimduim ... ik heb al zoveel gelezen over het boek van Rachel Khoo, dat ik steeds nieuwsgieriger wordt. Leuk om dan kennis te kunnen maken met de Franse keuken, want daar weet ik eigenlijk helemaal niets vanaf.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Jaa doe heeel graag mee! Rachel is echt een heldin met haar kookkunsten, humor en liefde voor eten.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wie zou niet zo'n prachtig boek willen winnen ik zeker

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ja, heel graag, vond haar vorige boek ook geweldig.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Ben heel benieuwd naar dit nieuwe boek en zou het dan ook graag winnen!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. lijkt mij een geweldig boek om te ontdekken

  BeantwoordenVerwijderen