maandag 31 maart 2014

Kitchen basics: peper en zout MET WINACTIE!Laatst stond ik er bij stil dat ik bijna elke dag mijn zout- en pepermolen gebruik. Gedachteloos en automatisch weet ik precies wat welk gerecht nodig heeft qua zout en peper. Het is misschien wel de belangrijkste smaakmaker. Ik bedoel een kip met zout en peper uit de oven is heerlijk en gegrilde groenten kunnen ook basic met zout en peper echt heerlijk zijn! Niet teveel, een
teveel kan je gerecht onomkeerbaar de nek omdraaien. Dus neem je zout en peper gezellig mee naar de tafel en neem daar wat extra als nodig.

Ik weet dat je in de supermarkt kant en klare gevulde zout en pepermolentjes kunt kopen. Maar een goede pepermolen en zoutmolen zou toch in elke keuken moeten staan. Waarom?

Je vult hem bij dus gooit niks weg! Milieu!
Je kunt experimenteren met verschillende soorten peper, qua peper heb ik een voorliefde voor zwarte, grof gemalen peper, dit omdat zwarte peper naast pittigheid een heerlijke smaak heeft.  
Bij een goede pepermolen kun je de grofheid van de korrel instellen. Zo is het bij sommige soorten vlees of groenten perfect om er aan tafel pas wat grove zoutkorrels over te malen, en ook bij peper komt dit van pas.
Een pepermolen van goede kwaliteit heeft geen moeite met harde of zacht korrels zout en peper. Je kunt dus uitgebreid gaan proeven welke peper je het lekkerst vind. Probeer bijvoorbeeld eens peper van de toko en zout bij een delicatesse winkel of met een toevoeging van een bepaald specerij!

Heb jij nog niet deze must-have voor elke keuken op je aanrecht staan? Ik geef een prachtige peper-en zoutmolenset weg met dank aan Rosti Mepal Shop! Bij deze goed gesorteerde webwinkel kun je voor allerlei must-have keukenspullen terecht zoals servies, keukenhulpjes en opbergers. Schrijf een reactie onder dit bericht of reageer via twitter of facebook 3 april maak ik de winnaar bekend! 17 opmerkingen:

 1. Ja, je hebt helemaal gelijk. Hier staan de potjes peper en zout (uit de supermarkt) midden op het aanrecht en zorgen ze voor dagelijkse ergernis...'lekkende' zoutkorrels, vastlopende molentjes etc! Nooit eraan gedacht om eens te investeren in een goed stel. Wat ook nog veel duurzamer is. Kortom, dit stel zou hier voor hele blije gezichten zorgen!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Super leuk! Ik gebruik altijd de lelijke peper- en zoutmolentjes van de Albert Heijn, maar dit is natuurlijk veel mooier!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wegens omstandigheden woon ik niet meer op mezelf. Ik was genoodzaakt om bij mijn broer in te trekken. Dit betekent ook dat ik mijn mooie keuken moest achterlaten. Nu probeer ik zijn keuken weer zo op te bouwen om het zijn fijn mogelijk te maken. Stap voor stap creëer ik een thuis gevoel achter het fornuis. Nu zou deze twee molentjes heel leuk en handig zijn! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nooit meer kilo's peperkorrels in mijn gerechtjes omdat de pepermolen het voor de honderdste keer begeeft. Dat is wat ik wil, dat is mijn droom, dan ben ik gelukkig.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. I want to spice up my life! En met dit setje zou dat zeker lukken :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuke winactie! Mijn molentje hebben helaas wel wat moeite met de harde korrels, nieuwe zouden zeker goed van pas komen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik doe mee! Inderdaad beter (mooier) dan de exemplaren van de supermarkt.
  sepia [at] home . nl

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ooohhh....wat zou ik dit graag willen winnen en dan weg willen geven aan mijn man! Hij had voor mij een superfancy pepermolen gekocht voor mijn verjaardag. Mooi design, werkte goed, etc., etc.... en......ook peperduur. De pepermolen is onlangs gevallen en stuk! Nu is hij al tijden op zoek naar een betaalbaar alternatief, maar het voldoet nooit echt helemaal.
  Deze zijn echt prachtig, dus ik zou hem er erg blij mee maken (en mezelf daarmee natuurlijk ook).

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mmmmm... lekker. Voor zwarte peperkorrels en grof Keltisch zeezout. Smullen. Ik doe graag mee!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat is dit een fantastisch mooi stel. Bijna net zo mooi als William en Kate, wat heet!? Dit is het mooiste stelletje wat ik ooit gezien hebt. Dit setje is als Ying en Yang, ik heb het nodig, dat maakt mijn eten spang!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Op dit moment zijn mijn vriendin en ik onze spullen aan het verdelen omdat we uit elkaar gaan na 15 jaar, ik kan dus dit setje goed gebruiken om mijn 1-persoons gerechten op te spicen :(

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Lisette Verkade2 april 2014 om 12:01

  Inderdaad; hier ook kant en klare peper- en zoutstelletjes uit de supermarkt :-(
  Deze staan natuurlijk ver achter in het keukenkastje bij de kruiden!
  Maar deze mooie set zou ik zeker op ons mooie kookeiland zetten.
  Een stoere, mooie set mag gezien worden!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Leuk! Zou een toevoeging zijn voor mijn keuken!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Strak én handig. Net wat ik kan gebruiken in mijn nieuwe keuken!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. doe graag mee op het nippertje. gr eva
  evavoditska@hotmail.com

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Winactie is gesloten, bedankt iedereen voor de leuke en grappige reacties. Floris gefeliciteerd! de peper en zoutmolen komen zo snel mogelijk jou kant op. X Sarah aan de Kook

  BeantwoordenVerwijderen