vrijdag 7 maart 2014

groene salade met sperziebonen



De lente is duidelijk in aantocht. Mijn behoefte aan stoofvlees en stamppotten begint af te nemen. Tijd voor een lenterecept! Hoewel je deze salade het hele jaar door kunt eten is het voor mij echt een lente-hap. Lekker stevig met sperziebonen en rauwe ham, maar met een frisse dressing. Een ideale salade om het seizoen mee te beginnen.

Ingrediƫnten voor 2 personen

Dressing

3 eetlepels olijfolie
2 eetlepels balsamicoazijn
1 afgestreken theelepeltje mosterd
1 theelepel honing
peper en zout

Salade

2 handjes sperziebonen
4 eetlepels blanke amandelen
2 plakken rauwe Italiaanse ham
2 sjalotten fijngesnipperd
4 handjes groene of gemende slasoorten
1 handje peterselie fijngehakt
1 handje muntblaadjes
grof zeezout
zwarte peper
olie om in te bakken

Mix alle ingrediƫnten voor de dressing en zet weg voor later.
Kook de sperziebonen beetgaar giet ze af en laat afkoelen.
Bak in een droge koekenpan de amandelen goudbruin en laat afkoelen op een bord. Bak in dezelfde koekenpan de plakjes ham krokant en neem ze uit de pan.
Doe vervolgens wat olie in de pan en fruit de sjalotten. Meng de sla met de munt en peterselie en verdeel over de borden. Schep er de sperziebonen en sjalotten over.
Verdeel de dressing over de salade en bestrooi met de amandelen. Garneer met een plakje crispy ham. Maal er een klein beetje zout en peper over. 


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen