De lente is duidelijk in aantocht. Mijn behoefte aan
stoofvlees en stamppotten begint af te nemen. Tijd voor een lenterecept! Hoewel
je deze salade het hele jaar door kunt eten is het voor mij echt een lente-hap.
Lekker stevig met sperziebonen en rauwe ham, maar met een frisse dressing. Een
ideale salade om het seizoen mee te beginnen.
Ingrediƫnten voor 2
personen
Dressing
3 eetlepels olijfolie
1 afgestreken
theelepeltje mosterd
1 theelepel honing
peper en zout
Salade
2 handjes sperziebonen
4 eetlepels blanke
amandelen
2 plakken rauwe
Italiaanse ham
2 sjalotten
fijngesnipperd
4 handjes groene of
gemende slasoorten
1 handje peterselie
fijngehakt
1 handje muntblaadjes
grof zeezout
zwarte peper
olie om in te bakken
Mix alle ingrediƫnten voor de dressing en zet weg voor
later.
Kook de sperziebonen beetgaar giet ze af en laat afkoelen.
Bak in een droge koekenpan de amandelen goudbruin en laat
afkoelen op een bord. Bak in dezelfde koekenpan de plakjes ham krokant en neem
ze uit de pan.
Doe vervolgens wat olie in de pan en fruit de sjalotten.
Meng de sla met de munt en peterselie en verdeel over de borden. Schep er de
sperziebonen en sjalotten over.
Verdeel de dressing over de salade en bestrooi met de amandelen.
Garneer met een plakje crispy ham. Maal er een klein beetje zout en peper over.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten