Zoete aardappels eet ik nog maar een
paar jaar. Ik weet eigenlijk niet waarom ik deze heerlijkheid zo laat heb
ontdekt. Ze zijn gekookt lekker, en afgekoeld in salades, je kunt ze verwerken
in hummus, bakken, meestoven in curry’s, er frieten van maken en natuurlijk
soep!
Ingrediƫnten voor een flinke pan
1 kg zoete aardappels geschild en in gelijke stukken
1 blik tomatenblokjes op sap
2 tenen knoflook fijngesnipperd
1 rode peper zaadlijsten verwijderd en fijngesneden
700 ml bouillon naar keuze
2 theelepels gemalen komijn
2 theelepels kurkuma
2 theelepels gemberpoeder
1 handje fijngehakte peterselie
1 fijngehakt bosuitje
zout en peper
Kook de
zoete aardappels tot ze gaar zijn in ruim kokend water met een beetje zout.
Giet de zoete aardappels af.
Verwarm
in dezelfde pan de olijfolie en fruit heel zacht de uien, rode peper en
knoflook ongeveer 10 minuten.
Voeg het
blik tomatenblokjes toe breng het mengsel aan de kook.
Doe de
bouillon en de gekookte zoete aardappel erbij en pureer de soep grof met de staafmixer. Roer er de komijn, kurkuma en gemberpoeder door.
Proef en
voeg royaal zout en peper toe.
Serveer met
fijngehakte peterselie en bosui.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten