zondag 16 maart 2014

chunky zoete aardappelsoep



Zoete aardappels eet ik nog maar een paar jaar. Ik weet eigenlijk niet waarom ik deze heerlijkheid zo laat heb ontdekt. Ze zijn gekookt lekker, en afgekoeld in salades, je kunt ze verwerken in hummus, bakken, meestoven in curry’s, er frieten van maken en natuurlijk soep!

Ingrediƫnten voor een flinke pan

1 kg zoete aardappels geschild en in gelijke stukken
1 blik tomatenblokjes op sap
1 grote ui fijngesnipperd
2 tenen knoflook fijngesnipperd
1 rode peper zaadlijsten verwijderd en fijngesneden
700 ml bouillon naar keuze
2 theelepels gemalen komijn
2 theelepels kurkuma
2 theelepels gemberpoeder
1 handje fijngehakte peterselie
1 fijngehakt bosuitje
zout en peper

Kook de zoete aardappels tot ze gaar zijn in ruim kokend water met een beetje zout. Giet de zoete aardappels af.
Verwarm in dezelfde pan de olijfolie en fruit heel zacht de uien, rode peper en knoflook ongeveer 10 minuten.
Voeg het blik tomatenblokjes toe breng het mengsel aan de kook.
Doe de bouillon en de gekookte zoete aardappel erbij en pureer de soep grof met de staafmixer. Roer er de komijn, kurkuma en gemberpoeder door.
Proef en voeg royaal zout en peper toe.
Serveer met fijngehakte peterselie en bosui.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen