Ok,
dit gerecht ziet er misschien ingewikkeld uit, maar laat je nu niet
afschrikken. Het enige gepriegel is de vulling in de plakken aubergine rollen.
Nou dat valt best mee en is echt de moeite waard! Ik vind het leuk om ze te
vullen met rijst zo heb je in één ovenschaal een compleet gerecht. Maar
natuurlijk kun je allerlei vullingen bedenken, zoals couscous, gegrilde
paprika’s met kaas, alleen gehakt met kruiden, een pittig worstje… jij bent de
baas.
Ingrediënten voor 2 personen
een half kopje rijst
2 grote aubergines in de lengte in plakken van 5 mm dik
4 tomaten gehalveerd en in
4 tomaten gehalveerd en in
150 gram biologisch rundergehakt
1 eetlepel sambal manis
1 ui gesnipperd
2 tenen knoflook fijngesneden
1 ui gesnipperd
2 tenen knoflook fijngesneden
1 theelepel gemalen komijn
½ theelepel kaneel
1 theelepel gedroogde tijm
1 stukje feta in blokjes
zout
zout
Verwarm
de oven voor op 200 graden.
Kook de
rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit de
grillpan of elektrische grill en bak de aubergineplakken aan beide kanten gaar.
Laat ze afkoelen op een bord.
Verhit
olie in een pan en bak de uien glazig, voeg de knoflook en het gehakt toe, roer
los en blijf omscheppen tot een mooie rulle massa. Voeg de sambal, specerijen,
peper en zout toe.
Schep tot
slot de rijst door het gehaktmengsel.
Leg op
elke plak aubergine een schepje van het gehakt- rijstmengsel. Rol ze strak op
en leg in een ovenschaal.
Wissel af met de plakken tomaat.
Wissel af met de plakken tomaat.
Verdeel de feta over de rolletjes en bak in de voorverwarmde oven tot de feta goudbruin
is.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten