maandag 3 maart 2014

auberginerolletjes met rijstvulling



Ok, dit gerecht ziet er misschien ingewikkeld uit, maar laat je nu niet afschrikken. Het enige gepriegel is de vulling in de plakken aubergine rollen. Nou dat valt best mee en is echt de moeite waard! Ik vind het leuk om ze te vullen met rijst zo heb je in één ovenschaal een compleet gerecht. Maar natuurlijk kun je allerlei vullingen bedenken, zoals couscous, gegrilde paprika’s met kaas, alleen gehakt met kruiden, een pittig worstje… jij bent de baas.

Ingrediënten voor 2 personen

een half kopje rijst
2 grote aubergines in de lengte in plakken van 5 mm dik
4 tomaten gehalveerd en in 
150 gram biologisch rundergehakt
1 eetlepel sambal manis
1 ui gesnipperd
2 tenen knoflook fijngesneden

1 theelepel gemalen komijn
½ theelepel kaneel
1 theelepel gedroogde tijm
1 stukje feta in blokjes
zout


Verwarm de oven voor op 200 graden.
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit de grillpan of elektrische grill en bak de aubergineplakken aan beide kanten gaar. Laat ze afkoelen op een bord.
Verhit olie in een pan en bak de uien glazig, voeg de knoflook en het gehakt toe, roer los en blijf omscheppen tot een mooie rulle massa. Voeg de sambal, specerijen, peper en zout toe.
Schep tot slot de rijst door het gehaktmengsel.
Leg op elke plak aubergine een schepje van het gehakt- rijstmengsel. Rol ze strak op en leg in een ovenschaal.
Wissel af met de plakken tomaat.
Verdeel de feta over de rolletjes en bak in de voorverwarmde oven tot de feta goudbruin is.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen