vrijdag 7 februari 2014

Sinaasappelmuffins met maanzaad


Lekkere knisperende maanzaadmuffins. Geïnspireerd door de klassieke ‘Lemon Poppy Muffins’ ging ik aan de slag. Voor mij moest er een versie met sinaasappel gemaakt worden.

Erg lekker als je zin hebt om te zondigen bij het ontbijt of als onderdeel van een high tea.


Ingrediënten:

Boter om in te vetten
125 gram boter in blokjes
150 gram suiker
150 gram zelfrijzend bakmeel
1 zakje vanillesuiker
3 eieren
1 mespunt zout
geraspte schil van twee sinaasappels
4 eetlepels maanzaad

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Vet een muffinvorm in.
Klop de boter samen met de suiker en vanillesuiker luchtig.
Klop twee eieren door het beslag. Blijf krachtig kloppen terwijl je het bakmeel, zout en het laatste ei toevoegt. Roer het maanzaad en de sinaasappelrasp door het beslag en schep het in de ingevette muffinvormpjes. (niet geheel tot de rand) Bak de muffins in 25 minuten goudbruin. Ik gebruikte een mini muffinvorm, deze hoeven maar 15 minuten te bakken. 




1 opmerking:

  1. Ohjee! Ik heb weer eens alles in huis van dit recept :-) Snel uitproberen. De Thaise biefstuk salade die ik heb gemaakt van de week was overigens heerlijk. Top recept!

    BeantwoordenVerwijderen