maandag 3 februari 2014

romige bietendip



Vers knapperig brood zoals Naanbrood (mijn favoriet) of ander lekker warm brood uit de oven met een paar soorten dips. Eigenlijk volstaat mij dat gewoon als een volwaardige maaltijd. Je kunt onderstaand recept prima combineren met bijvoorbeeld een paprikahummus en tsaziki.

Ingrediƫnten voor een flinke dip

2 flinke gekookte en geschilde bietjes in blokjes
200 gram dikke Griekse yoghurt

1 teentje knoflook fijngeknepen
1 theelepel komijn
1 theelepel paprikapoeder
peper en zout
verse kruiden naar keuze: koriander, bieslook of basilicum

Doe de bietjes met de yoghurt en knoflook in een mengkom en pureer met de staafmixer tot een prachtige roze massa. Breng op smaak met de specerijen, zout en peper. Roer goed door en bestrooi vlak voor het serveren met verse kruiden zoals koriander, bieslook of basilicum 


1 opmerking:

  1. Wow, wat een kleur!

    Ga ik zeker eens proberen, bietjes komen steeds hoger op mijn lijstje van favoriete groentes ;)

    BeantwoordenVerwijderen