Vers
knapperig brood zoals Naanbrood (mijn favoriet) of ander lekker warm brood uit
de oven met een paar soorten dips. Eigenlijk volstaat mij dat gewoon als een
volwaardige maaltijd. Je kunt onderstaand recept prima combineren met
bijvoorbeeld een paprikahummus en tsaziki.
Ingrediƫnten voor een flinke dip
2 flinke gekookte en geschilde bietjes in blokjes
200 gram dikke Griekse yoghurt
1 teentje knoflook fijngeknepen
1 theelepel komijn
1 theelepel paprikapoeder
peper en zout
verse kruiden naar keuze: koriander, bieslook of basilicum
Doe de
bietjes met de yoghurt en knoflook in een mengkom en pureer met de staafmixer
tot een prachtige roze massa. Breng op smaak met de specerijen, zout en peper.
Roer goed door en bestrooi vlak voor het serveren met verse kruiden zoals
koriander, bieslook of basilicum
Wow, wat een kleur!
BeantwoordenVerwijderenGa ik zeker eens proberen, bietjes komen steeds hoger op mijn lijstje van favoriete groentes ;)