Wie houdt er niet van gebakken aardappeltjes? Met dit gerecht maak je iedereen blij. Het heeft iets weg van de ‘patatas bravas’ die je bij de tapas bar bestelt. Lekker om te serveren bij een salade of gegrilde groenten.
Ingrediënten voor twee personen
300 gram krieltjes of vastkokende aardappel in blokjes
½ chorizoworst in plakjes
1 ui gesnipperd
1 bakje kerstomaten
1 teen knoflook gesnipperd
1 handje basilicumblaadjes
peper en zout
Kook de
aardappels gaar in kokend water. Laat ze opdrogen in een vergiet.
Verhit
een piepklein scheutje olie in een koekenpan en bak de chorizo krokant. Schep
de chorizo met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
Fruit in het vet van de chorizo de uien en knoflook op laag vuur. Als ze glazig
beginnen te worden voeg je de aardappeltjes toe, Blijf roeren tot ze goudbruin
beginnen te worden. Schep de tomaten door de aardappels en laat 10 minuten
sudderen met de deksel op de pan. Draai het vuur uit en maal wat zout en peper over de aardappels,
verdeel de chorizo erover en de basilicum en serveer direct.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten