zaterdag 15 februari 2014

roergebakken aardappeltjes met chorizo en tomaat



Wie houdt er niet van gebakken aardappeltjes? Met dit gerecht maak je iedereen blij. Het heeft iets weg van de ‘patatas bravas’ die je bij de tapas bar bestelt. Lekker om te serveren bij een salade of gegrilde groenten.

Ingrediënten voor twee personen

300 gram krieltjes of vastkokende aardappel in blokjes
½ chorizoworst in plakjes

1 ui gesnipperd
1 bakje kerstomaten
1 teen knoflook gesnipperd
1 handje basilicumblaadjes
peper en zout

Kook de aardappels gaar in kokend water. Laat ze opdrogen in een vergiet.
Verhit een piepklein scheutje olie in een koekenpan en bak de chorizo krokant. Schep de chorizo met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Fruit in het vet van de chorizo de uien en knoflook op laag vuur. Als ze glazig beginnen te worden voeg je de aardappeltjes toe, Blijf roeren tot ze goudbruin beginnen te worden. Schep de tomaten door de aardappels en laat 10 minuten sudderen met de deksel op de pan. Draai het vuur uit en maal wat zout en peper over de aardappels, verdeel de chorizo erover en de basilicum en serveer direct.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen