woensdag 5 februari 2014

preischotel met mosterd en geitenkaas




Ovenschotels zijn voor mij het zogezegde ‘comfort food’. Natuurlijk omdat het zo heerlijk warm uit de oven komt met een knapperige korst en zachte vulling, maar ook omdat het ideaal is om een ovenschotel een dag van te voren te maken. Zodat je na een lange dag werken alleen maar even je koelkast open hoeft te trekken en je prachtige gezonde maaltijd in de oven hoeft te schuiven. Toppunt van comfort.

Ingrediënten voor 2 personen

250 gram vastkokende aardappels
4 preien in de lengte gehalveerd, het malse gedeelte in grote stukken, gewassen. (gebruik het liefst jonge, biologische preitjes)
50 gram roomboter
peper en zout

1 eetlepel Zaanse mosterd
1 stukje zachte geitenkaas

Verwarm de oven voor op 220 graden.
Kook de aardappels gaar en giet af.
verhit de boter in een hapjespan of wok en stoof op laag vuur de preien gaar. Dit duurt ongeveer 20 minuten. Schep af en toe om. Roer de mosterd door de prei. Doe de prei in een ovenschaal maal er wat peper en zout over en verkruimel de helft van de geitenkaas over.
Snijd de aardappels in plakjes en leg ze dakpansgewijs over de prei. Maal er weer een klein beetje peper en zout over en verkruimel de overige geitenkaas erover.
Bak de schotel 15 minuten in de oven.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen