In de categorie low-budget zit je met deze pasta goed. Kijk of er nog genoeg rode uien in de kast liggen, koop een bakje ricotta en waarschijnlijk heb je de rest van de ingrediƫnten nog wel in huis. Toch is dit een zeer rijke en sensuele pasta qua smaak. Serveer er een salade bij en het is een prachtige, vegetarische maaltijd.Ingrediƫnten voor 2 a 3 personen4 rode uien in ringen1 eetlepel honing2 tenen knoflook gesnipperd100 ml rode wijn2 eetlepels balsamicoazijn4 eetlepels goeie ricottascheutje goede olijfolieverse basilicumblaadjes
olie om in te bakkenpeper en zoutgeraspte oude kaasKook de pasta zoals aangegeven op de verpakking.Verhit in een grote koekenpan een scheut olie. Voeg de uien toe, roer en draai het vuur wat lager. Bak ze rustig een minuut of tien en blijf roeren. Voeg de honing toe en zet de pan op het kleinste pitje op de laagste stand. Roerbak tot de uien helemaal geslonken en gekarameliseerd zijn. Blus af met de wijn en voeg de azijn toe. Breng aan de kook en laat 10 minuten inkoken. Roer er de ricotta door tot hij helemaal is opgenomen in de saus. Roer de pasta door de saus. Proef en voeg een beetje zout en peper toe. Schep op de borden en besprenkel met olijfolie. Serveer de basilicum en geraspte kaas apart.
maandag 17 februari 2014
pasta met gestoofde rode ui en ricotta
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Hoi, ik denk dat titel en foto niet bij dit recept horen? :)
BeantwoordenVerwijderenWat raar! Maar dankje voor het melden!
Verwijderen