maandag 17 februari 2014

pasta met gestoofde rode ui en ricotta

In de categorie low-budget zit je met deze pasta goed. Kijk of er nog genoeg rode uien in de kast liggen, koop een bakje ricotta en waarschijnlijk heb je de rest van de ingrediĆ«nten nog wel in huis. Toch is dit een zeer rijke en sensuele pasta qua smaak. Serveer er een salade bij en het is een prachtige, vegetarische maaltijd. 


Ingrediƫnten voor 2 a 3 personen

4 rode uien in ringen
1 eetlepel honing
2 tenen knoflook gesnipperd
100 ml rode wijn
2 eetlepels balsamicoazijn
4 eetlepels goeie ricotta
scheutje goede olijfolie
verse basilicumblaadjes

olie om in te bakken
peper en zout
geraspte oude kaas


Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking.
Verhit in een grote koekenpan een scheut olie. Voeg de uien toe, roer en draai het vuur wat lager. Bak ze rustig een minuut of tien en blijf roeren. Voeg de honing toe en zet de pan op het kleinste pitje op de laagste stand. Roerbak tot de uien helemaal geslonken en gekarameliseerd zijn. Blus af met de wijn en voeg de azijn toe. Breng aan de kook en laat 10 minuten inkoken. Roer er de ricotta door tot hij helemaal is opgenomen in de saus. Roer de pasta door de saus. Proef en voeg een beetje zout en peper toe. Schep op de borden en besprenkel met olijfolie. Serveer de basilicum en geraspte kaas apart.

2 opmerkingen: