Hummus
maken is gewoon leuk! Ik ben continue op zoek naar nieuwe leuke ingrediënten om
een spannende hummus van te maken. De traditionele kikkererwten kun je door
allerlei soorten erwten vervangen. Het leuke van deze versie is natuurlijk de
kleur, maar ook de structuur van deze hummus is heel anders. Lekker vezelig.
sumak is er heerlijk bij, hiervoor moet je vaak wel even naar een toko of
Turkse winkel.
Sumak
is een gemalen gedroogde bessensoort met een citrus-achtige smaak. Je vind het
bij de specerijen.
Ingrediënten
250 gram diepvries tuinerwtjes
2 flinke eetlepels tahin
2 tenen knoflook fijngeknepen
sap van 1 limoen
2 eetlepels olijfolie
1 theelepel komijnpoeder
1 theelepel gedroogde oregano
zout en peper
1 handje verse granaatappelpitten
sumak (optioneel)
Kook de
tuinerwten in ruim kokend water 5 minuten. Giet ze af en laat een beetje
afkoelen.
Meng de
erwten, knoflook, limoensap, tahin, olijfolie, komijn en oregano. Draai er met
de keukenmachine of staafmixer een dikke groene pasta van. Het is lekker als de
hummmus nog iets van structuur heeft.
Proef de
hummus en breng op smaak met zout en peper. Serveer in een kom die je bestrooit
met de granaatappelpitten en eventueel wat sumak.
Hmm, dit is echt iets voor mij!
BeantwoordenVerwijderenDe combinatie met granaatappelpitten is echt DELICIOUS!!
BeantwoordenVerwijderen