vrijdag 21 februari 2014

groene hummus met granaatappelpitten



Hummus maken is gewoon leuk! Ik ben continue op zoek naar nieuwe leuke ingrediënten om een spannende hummus van te maken. De traditionele kikkererwten kun je door allerlei soorten erwten vervangen. Het leuke van deze versie is natuurlijk de kleur, maar ook de structuur van deze hummus is heel anders. Lekker vezelig. sumak is er heerlijk bij, hiervoor moet je vaak wel even naar een toko of Turkse winkel.
Sumak is een gemalen gedroogde bessensoort met een citrus-achtige smaak. Je vind het bij de specerijen.  

Ingrediënten

250 gram diepvries tuinerwtjes
2 flinke eetlepels tahin

2 tenen knoflook fijngeknepen
sap van 1 limoen
2 eetlepels olijfolie
1 theelepel komijnpoeder
1 theelepel gedroogde oregano
zout en peper
1 handje verse granaatappelpitten
sumak (optioneel)


Kook de tuinerwten in ruim kokend water 5 minuten. Giet ze af en laat een beetje afkoelen.
Meng de erwten, knoflook, limoensap, tahin, olijfolie, komijn en oregano. Draai er met de keukenmachine of staafmixer een dikke groene pasta van. Het is lekker als de hummmus nog iets van structuur heeft.
Proef de hummus en breng op smaak met zout en peper. Serveer in een kom die je bestrooit met de granaatappelpitten en eventueel wat sumak. 

2 opmerkingen:

  1. De combinatie met granaatappelpitten is echt DELICIOUS!!

    BeantwoordenVerwijderen