dinsdag 11 februari 2014

gevulde paprika



Soms krijg ik ineens zin om paprika’s te vullen. Het ziet er zo leuk uit en je kunt voor de vulling echt van alles bedenken! Ik vind deze versie met gehakt erg lekker maar het is ook leuk om een hele maaltijd in een paprika te stoppen en dus rijst, couscous of aardappel toe te voegen. Heerlijk! Ik gebruik graag wat kleinere brede paprika’s omdat deze makkelijk rechtop blijven staan.

Ingrediënten voor 2 personen

2 rode paprika’s
1 grote ui fijngesnipperd
2 tenen knoflook fijngesneden
180 gram mager rundergehakt
olie om in te bakken
1 blikje tomatenpuree

1 eetlepel zwarte sambal
½ courgette in blokjes
2 theelepels gedroogde oregano
parmezaanse kaassnippers
peper en zout


Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snijd de bovenkant van de paprika’s af en haal de zaadlijsten er uit.
Verhit olie in een koekenpan en fruit de uien en knoflook 10 minuten op laag vuur. Bak de courgette een minuutje mee en voeg het gehakt toe. Blijf roeren tot het gehakt rul en goudbruin is. Voeg de tomatenpuree, sambal en oregano toe en laat de vulling een paar minuten sudderen. Proef de vulling en voeg wat zout en peper toe. Schep de vulling in de paprika’s en bestrooi met kaas. Zet (als het lukt) de ‘hoedjes’ op de paprika’s en bak ze 30 minuten in de oven.
Serveer de gevulde paprika’s direct met bijvoorbeeld rijst of gebakken aardappeltjes. 



3 opmerkingen:

  1. Hoeveel gram gehakt/granen moet je rekenen voor de paprika?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Iets minder dan 100 gram gehakt per paprika, ik heb het aangepast in de ingredientenlijst. :) Dankje!

      Verwijderen
  2. Hoi Sarah,
    Ik heb vandaag dit gerecht geprobeerd. Wauw... Zo simpel om te maken, maar o zo lekker! En het ziet er bovendien nog eens culinair uit ook. Mijn vrouw denkt nu dat ik nog écht kan koken ook ;) Thanx!
    Mark

    BeantwoordenVerwijderen