Ik wilde al een hele tijd granola bloggen maar mijn recept vond
ik nooit goed genoeg! Omdat je zo kunt variëren met de ingrediënten heb ik erg
lang in de experimentele fase gezeten. Totdat ik uiteindelijk havervlokken als
hoofdingrediënt nam, wat pittige specerijen toevoegde en slechts een klein
beetje gedroogd fruit en noten. Toen was hij perfect.
Ingrediënten
voor een flinke pot
200 gram
havervlokken (van de natuurwinkel of supermarkt)
1 handje
ongebrande pompoenpitten
1 handje
ongebrande zonnebloempitten
1 handje
walnoten in stukken gebroken
4
eetlepels gebroken lijnzaad (natuurwinkel of supermarkt)
1 snufje
zout
1 snufje
witte peper
1
theelepel kaneel
1
theelepel gemberpoeder
50 gram
honing
2
eetlepels olijfolie extra vierge
1 handje
abrikozen in stukjes
1 handje
rozijnen
Verwarm de oven voor op 150
graden.
Doe alle ingrediënten,
behalve de abrikozen en rozijnen, in een grote kom. Blijf omscheppen tot het
helemaal vermengd is.
Bekleed een bakplaat met
bakpapier en spreid het mengsel hierover uit. Bak 35 minuten in de oven.
Check of de granola gaar
genoeg is, hij mag mooi bruingebakken zijn, verleng zonodig de baktijd met 5
minuten.
Neem de bakplaat uit de oven
en laat een beetje afkoelen.
Meng de abrikozen en rozijnen
door je granola en bewaar het in een afgesloten pot.
Ik vind granola het lekkerst
met een beetje biologische yoghurt. Mocht je dit recept niet zoet genoeg vinden
dan kun je meer honing toevoegen. Het is ook erg lekker om de honing te
vervangen voor ahornsiroop, gembersiroop of andere zoetstof.
Granola blijft in een
afgesloten pot makkelijk 10 dagen goed.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten