2
hulpmiddelen in de keuken heb je zeker nodig voor dit recept. Een keukenmachine
en de liefde voor vieze handen. Het pureren van de ingrediƫnten is een zware
klus. Mijn kleine foodprocessorvriendje vond het erg moeilijk en ik moest hem
stevig vasthouden terwijl ik toekeek hoe hij er dapper een gladde, stevige bal
van draaide. De truffels zijn kleine zoete smaakbommetjes. Voor de afwisseling
is het leuk om er ook een paar door (rauwe) cacao te rollen i.p.v. noten.
Ingrediƫnten voor ongeveer 12 stuks
8 dadels zonder ontpit
1 theelepel cacao (optioneel)
6 gedroogde abrikozen
1 handje rozijnen
2 eetlepels Grand Marnier of andere likeur
2 handjes gedopte pistachenoten
Doe eerst
de pistachenoten in de foodprocessor. Pulseer een paar keer kort. Ze moeten
fijngehakt zijn maar geen poeder. Spreid de gehakte pistachenoten uit over een bord.
Doe de
dadels, abrikozen, rozijnen en grand marnier in de foodprocessor en maal er een
pasta van.
Draai
balletjes van het dadelmengsel en rol ze door de pistache. Rol ze daarna nog
even mooi rond tussen je handen. Laat ze opstijven in de koelkast. Laat ze voor
het serveren wel een beetje op kamertemperatuur komen.
Dit recept
schreef ik speciaal voor Shiron. Zij is een super SarahaandeKook Supporter,
bestie en dadelvrouw.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten