woensdag 19 februari 2014

Dadeltruffels met pistachenoten



2 hulpmiddelen in de keuken heb je zeker nodig voor dit recept. Een keukenmachine en de liefde voor vieze handen. Het pureren van de ingrediƫnten is een zware klus. Mijn kleine foodprocessorvriendje vond het erg moeilijk en ik moest hem stevig vasthouden terwijl ik toekeek hoe hij er dapper een gladde, stevige bal van draaide. De truffels zijn kleine zoete smaakbommetjes. Voor de afwisseling is het leuk om er ook een paar door (rauwe) cacao te rollen i.p.v. noten.

Ingrediƫnten voor ongeveer 12 stuks

8 dadels zonder ontpit
1 theelepel cacao (optioneel)
6 gedroogde abrikozen

1 handje rozijnen
2 eetlepels Grand Marnier of andere likeur
2 handjes gedopte pistachenoten

Doe eerst de pistachenoten in de foodprocessor. Pulseer een paar keer kort. Ze moeten fijngehakt zijn maar geen poeder. Spreid de gehakte pistachenoten uit over een bord.
Doe de dadels, abrikozen, rozijnen en grand marnier in de foodprocessor en maal er een pasta van. 
Draai balletjes van het dadelmengsel en rol ze door de pistache. Rol ze daarna nog even mooi rond tussen je handen. Laat ze opstijven in de koelkast. Laat ze voor het serveren wel een beetje op kamertemperatuur komen.

Dit recept schreef ik speciaal voor Shiron. Zij is een super SarahaandeKook Supporter, bestie en dadelvrouw.


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen