zaterdag 1 februari 2014

crunchy salade met pecannoten


In deze salade is alles crunchy, de witlof, kool en wortel zijn stevige ingrediënten en de noten, basilicum en ham maken de salade zilt en zoetig tegelijk.

Deze salade is echt in 10 minuten klaar en ziet er zo mooi uit! Prima om je gasten mee te imponeren. 

Ingrediënten voor 2 personen

2 kleine struikjes witlof, bladeren losgemaakt
½ rode kool (kleintje) in reepjes
½ winterpeen met de dunschiller in lange linten

verse basilicumblaadjes
2 handjes pecannoten
4 plakjes rauwe ham
peper en zout

dressing:
4 eetlepels olijfolie
3 eetlepels rode wijnazijn
1 eetlepel honing
2 flinke theelepel mosterd

Mix alle ingrediënten voor de dressing tot een mooie gladde saus en zet weg voor later.
Rooster in een droge koekenpan de pecannoten knapperig en neem ze uit de pan. Bak in dezelfde koekenpan de ham knapperig, laat de ham uitlekken op keukenpapier.
Doe de witlof, rode kool en wortel in een kom. Schep de dressing erdoor en verdeel over de borden.
Verdeel de noten en basilicum er over. Garneer met de knapperige ham en maal er wat zout en peper over. 


1 opmerking: