In deze salade is alles crunchy, de
witlof, kool en wortel zijn stevige ingrediënten en de noten, basilicum en ham
maken de salade zilt en zoetig tegelijk.
Deze salade is echt in 10 minuten
klaar en ziet er zo mooi uit! Prima om je gasten mee te imponeren.
Ingrediënten voor 2 personen
2 kleine struikjes witlof, bladeren losgemaakt
½ rode kool (kleintje) in reepjes
½ winterpeen met de dunschiller in lange linten
verse basilicumblaadjes
2 handjes pecannoten
4 plakjes rauwe ham
peper en zout
dressing:
4 eetlepels olijfolie
3 eetlepels rode wijnazijn
1 eetlepel honing
2 flinke theelepel mosterd
Mix alle
ingrediënten voor de dressing tot een mooie gladde saus en zet weg voor later.
Rooster
in een droge koekenpan de pecannoten knapperig en neem ze uit de pan. Bak in
dezelfde koekenpan de ham knapperig, laat de ham uitlekken op keukenpapier.
Doe de
witlof, rode kool en wortel in een kom. Schep de dressing erdoor en verdeel
over de borden.
Verdeel de
noten en basilicum er over. Garneer met de knapperige ham en maal er wat zout
en peper over.
Wat een mooie kleuren!
BeantwoordenVerwijderen