donderdag 13 februari 2014

bloemkoolsoep met ansjoviscroutons en gorgonzola



Als je niet van gekookte bloemkool houdt dan is het zonde om evengoed niet met deze veelzijdige groente te experimenteren. Je kun er zoveel lekkers mee maken! Deze zachte en crèmige soep geef je een boost met zoutige croutons en kaas.

Ingrediënten

1 grote bloemkool in roosjes
2 grote bloemige aardappels in kleine blokjes
2 uien gesnipperd
1 liter bouillon naar keuze

2 tenen knoflook gesnipperd
1 flinke eetlepel boter
1 stuk oud brood in blokjes
3 ansjovisfilets uit blik stukgesneden
1 bakje crème fraiche
2 theelepels oregano
1 handje verse bieslook fijngesneden
1 stukje gorgonzola
scheutje olijfolie
peper en zout

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Verhit de boter in een soeppan en fruit de uien, aardappel en knoflook hierin een paar minuten. Voeg de bouillon toe en de bloemkool en breng alles aan de kook. Laat zacht koken tot alle ingrediënten gaar zijn.
Doe het brood in een kom en schep er de olijfolie en ansjovis door. Bedek een bakplaat met bakpapier en verdeel het brood er over. Bak een paar minuten de croutons goudbruin in de oven.
Pureer de soep wanneer alle groenten gaar zijn helemaal glad. Roer er de crème fraiche en oregano door. Proef en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de soep over de kommen en bestrooi elke kom met wat bieslook, gebrokkelde, gorgonzola en ansjoviscroutons.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen