zaterdag 22 februari 2014

5x ode aan de oven

Mijn oven maakt overuren, ik gebruik hem elke dag. Even wat groenten roosteren voor soep of een salade, een heerlijke ovenschotel met knapperige korst, Oeuf cocotte, een gebraden kip, gevulde tomaten en paprika’s, hmmmmm ik kan eeuwig doorgaan. Maar hieronder 5 van mijn favorieten!


Ik heb ze al hier en daar gespot, de rabarbertijd is in aantocht! Er gaat niets boven een crumble, iedereen kan het.Aardappeltortilla is oorspronkelijk een gerecht dat in een koekenpan bereid wordt. Deze versie in de oven is een fijne vegetarische maaltijd, maar in blokjes met een lekkere spicy dipsaus een goeie borrelhap!Nog zo’n voordeel van een oven. Sommige gerechten bevatten alle elementen van een compleet maal. Zoals in deze franse visschotel. Groenten, vis en aardappeltjes.Er gaat niets boven een stevige hartige taart. Zoals bijvoorbeeld deze snelle deegloze witloftaart.Aardappels zijn op allerlei manieren te bereiden in de oven. Deze krokante aardappelwedges zijn heel simpel en verslavend lekker! 
Wat is jou favoriete ovengerecht?

2 opmerkingen:

  1. de aardappeltjes uit de oven, hier thuis inmiddels één van de favoriete recepten :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De dag dat mijn oven mij in de steek laat zal ik ook wel "een potje huilen"... De grootste wonderen komen daar toch wel uit :-)

    BeantwoordenVerwijderen