vrijdag 24 januari 2014

salade met gegrilde groenten




Deze salade staat in huize Sarah aan de Kook erg vaak op het menu. Het is eigenlijk vreemd dat ik het recept nog niet eerder gedeeld heb! Zoals ik het hieronder beschrijf vind ik de salade het lekkerst. Maar het is een prima ‘empty the fridge’ recept. Je kunt er een hoop groenten en rauwkost in kwijt. Onmisbaar vind ik wel de aubergine en courgette.

Ingrediënten voor 4 personen

Dressing:

6 eetlepels olijfolie
4 eetlepels balsamicoazijn
2 eetlepels gembersiroop of 1 eetlepel honing
2 theelepels mosterd
2 theelepels mayonaise

snufje zout en peper

Salade:

2 paprika’s schoongemaakt en in grote stukken
1 aubergine in plakken
1 courgette in plakken
1 handje pijnboompitten
4 eetlepels grof geraspte Parmezaans kaas
4 handjes rucola of andere gemende sla
2 handjes kerstomaten gehalveerd
½ rode ui in dunne ringen


Klop alle ingrediënten voor de dressing tot een mooie gladde massa. Bak in een droge koekenpan de pijnboompitten goudbruin.
Verwarm de ovengrill voor op de hoogste stand. Bedek de bakplaat met aluminiumfolie en verdeel de stukken paprika er over met de schil omhoog. Zet ze onder de hete grill tot de schil zwarte blaren heeft. Laat ze afkoelen in een kom die je afdekt met een bord.
Verwarm een grillpan, elektrische grill of ovengrill voor. Grill de courgette en aubergine tot ze mooi gaar zijn. Doe ze in een kom.
Trek de velletjes van de paprika’s en doe ze bij de andere groenten in de kom, besprenkel met 2 eetlepels van de dressing en schep om.
Schep de overige ingrediënten (behalve de pijnboompitten) voor de salade door elkaar en verdeel over een groot bord of slakom Leg de gegrilde groenten er op en bestrooi met de geroosterde pijnboompitten en Parmezaanse kaas. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen