Deze
salade staat in huize Sarah aan de Kook erg vaak op het menu. Het is eigenlijk
vreemd dat ik het recept nog niet eerder gedeeld heb! Zoals ik het hieronder
beschrijf vind ik de salade het lekkerst. Maar het is een prima ‘empty the
fridge’ recept. Je kunt er een hoop groenten en rauwkost in kwijt. Onmisbaar
vind ik wel de aubergine en courgette.
Ingrediënten voor 4 personen
Dressing:
6 eetlepels olijfolie
4 eetlepels balsamicoazijn
2 eetlepels gembersiroop of 1 eetlepel honing
2 theelepels mosterd
2 theelepels mayonaise
snufje zout en peper
Salade:
2 paprika’s schoongemaakt en in grote stukken
1 aubergine in plakken
1 courgette in plakken
1 handje pijnboompitten
4 eetlepels grof geraspte Parmezaans kaas
4 handjes rucola of andere gemende sla
2 handjes kerstomaten gehalveerd
½ rode ui in dunne ringen
Klop alle
ingrediënten voor de dressing tot een mooie gladde massa. Bak in een droge
koekenpan de pijnboompitten goudbruin.
Verwarm
de ovengrill voor op de hoogste stand. Bedek de bakplaat met aluminiumfolie en
verdeel de stukken paprika er over met de schil omhoog. Zet ze onder de hete
grill tot de schil zwarte blaren heeft. Laat ze afkoelen in een kom die je
afdekt met een bord.
Verwarm
een grillpan, elektrische grill of ovengrill voor. Grill de courgette en
aubergine tot ze mooi gaar zijn. Doe ze in een kom.
Trek de
velletjes van de paprika’s en doe ze bij de andere groenten in de kom, besprenkel
met 2 eetlepels van de dressing en schep om.
Schep de
overige ingrediënten (behalve de pijnboompitten) voor de salade door elkaar en
verdeel over een groot bord of slakom Leg de gegrilde groenten er op en
bestrooi met de geroosterde pijnboompitten en Parmezaanse kaas.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten