Hummus staat hier standaard in de koelkast en het liefste zelfgemaakt. Heerlijk! Het is ook leuk om met hummus te experimenteren. Eerder maakte ik bietenhummus en paprikahummus. Toen ik laatst plakken pompoen had gegrilld kwam ik op dit idee. Het blijkt niet een heel origineel idee want na wat research kwam ik er achter dat pompoenhummus een traditioneel Arabisch recept is.
ingrediƫnten:
200 gram kikkererwten uit blik uitgelekt
1 kleine pompoen geschild en ontpit
4 volle eetlepels Tahin
1 klein scheutje olijfolie
het sap van 1 citroen
1 theelepel komijn
1 theelepel korianderzaad gemalen (ketoembar)
Peper en zout
Laat een
grillpan of elektrische grill gloeiend heet worden. Je kunt ook je ovengrill
gebruiken, maar dan is de smaak iets minder intens.
Snijd de
stukken schoongemaakte pompoen in plakken van 1 cm dik. Verdeel ze over de
grill en grill beide kanten tot ze donkeren strepen vertonen en zacht zijn.
Doe alle
ingrediƫnten in een keukenmachine en pureer tot een mooie gladde hummus. Dit
gaat trouwens ook prima met een staafmixer.
Lekker!
BeantwoordenVerwijderenIk heb toevallig gister voor het eerst pompoenhummus gegeten (gewoon van de Albert Heijn). En vond het erg lekker.
Tijd om snel een keertje zelf te maken dus!