woensdag 15 januari 2014

pompoenhummus



Hummus staat hier standaard in de koelkast en het liefste zelfgemaakt. Heerlijk! Het is ook leuk om met hummus te experimenteren. Eerder maakte ik bietenhummus en paprikahummus. Toen ik laatst plakken pompoen had gegrilld kwam ik op dit idee. Het blijkt niet een heel origineel idee want na wat research kwam ik er achter dat pompoenhummus een traditioneel Arabisch recept is. 

ingrediƫnten:

200 gram kikkererwten uit blik uitgelekt
1 kleine pompoen geschild en ontpit
2 tenen knoflook in stukjes
4 volle eetlepels Tahin
1 klein scheutje olijfolie
het sap van 1 citroen
1 theelepel komijn
1 theelepel korianderzaad gemalen (ketoembar)
Peper en zout

Laat een grillpan of elektrische grill gloeiend heet worden. Je kunt ook je ovengrill gebruiken, maar dan is de smaak iets minder intens.
Snijd de stukken schoongemaakte pompoen in plakken van 1 cm dik. Verdeel ze over de grill en grill beide kanten tot ze donkeren strepen vertonen en zacht zijn.

Doe alle ingrediƫnten in een keukenmachine en pureer tot een mooie gladde hummus. Dit gaat trouwens ook prima met een staafmixer.

1 opmerking:

  1. Lekker!
    Ik heb toevallig gister voor het eerst pompoenhummus gegeten (gewoon van de Albert Heijn). En vond het erg lekker.
    Tijd om snel een keertje zelf te maken dus!

    BeantwoordenVerwijderen