donderdag 9 januari 2014

pindasoep




Ja deze soep is een calorieënbommetje. Maar eet hem gewoon als maaltijd! Pinda’s zijn hartstikke gezond en daar komt bij dat de soep erg machtig is. Deze soep met kokosmelk en knapperige tauge is pittig en zoet. Hij is snel klaar en ideaal voor een doordeweekse baaldag. Deze soep maakt alles goed. Alles. 


Ingrediënten voor 2 personen (maaltijdsoep)

2 uien heel fijn gesnipperd
2 tenen knoflook heel fijn gesnipperd
1 rode peper gesnipperd, zaadlijsten verwijderd

2 cm geraspte gember
1 eetlepel milde kerriepoeder
2 theelepels komijn
500 ml bouillon naar keuze
4 eetlepels pindakaas met stukjes noot
160 ml kokosmelk
2 eetlepels ketjap manis
2 handjes taugé
zout en peper
1 handje pinda’s grof gehakt
1 bosje koriander grof gehakt

Verhit olie in een soeppan en fruit hierin de uien,knoflook,gember en rode peper glazig. Roer er de kerrie en komijn door. Voeg de bouillon toe en roer er de pindakaas door. Breng aan de kook en laat 15 minuten zacht pruttelen. 
Voeg de kokosmelk en ketjap toe. Laat de soep heet worden maar niet meer koken. Proef en voeg royaal zout en peper toe.
Roer de tauge door de soep en wacht twee minuten.
Schep de soep in kommen en bestrooi met koriander en gehakte pinda’s. Geniet.

3 opmerkingen:

  1. Wat ziet het er lekker uit. Ik ben steeds van plan eens pindasoep te maken.
    Deze gaat het worden!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Leuk! Ik ben heel erg benieuwd wat je er van vind :)

      Verwijderen
  2. Ik heb de soep vanavond gemaakt met wat aanpassingen. Zo had ik er nog wat prei aan toegevoegd en hardgekookt ei 'on top'. Heerlijk. O, en de taugé moest vanavond gemist worden, maar ga ik een volgende keer zeker toevoegen. Bedankt voor het recept.
    Groet.

    BeantwoordenVerwijderen