De smaak van paddenstoelen vind ik echt passen bij de herfst en winter. Gebruik voor deze soep geen champignons deze hebben te weinig smaak. Cantharellen, eekhoorntjesbrood, kastanjechampignons, oesterzwammen en portobello’s zijn geschikt en vooral in de mix doen ze het erg goed. Ik serveer deze soep in een kleine hoeveelheid als voorafje of lunch.
Ingrediƫnten voor 4 personen
450 gram gemengde bospaddenstoelen
50 gram roomboter
1 grote ui gesnipperd
3 tenen knoflook in plakjes
2 takjes tijm alleen de blaadjes
1 takje rozemarijn fijngehakt
700 ml (biologische) groentebouillon
150 ml slagroom
2 bosuitjes in ringetjes
bladpeterselie grof gehakt
zout
zwarte peper
truffelolie (optioneel)
Neem een
extra grote koekenpan en verhit er wat boter in. Bak de paddenstoelen in
etappes. Ze worden niet lekker gaar als de pan te vol zit. Neem de
paddenstoelen uit de pan en houd ze apart. Doe nog wat boter in de koekenpan en
bak op laag vuur de uien en knoflook glazig.
Doe de
bouillon in een soeppan en voeg de paddenstoelen en het ui mengsel toe. Doe er
de tijm en rozemarijn bij en breng aan de kook. Laat 10 minuten zacht
pruttelen. Voeg de room toe en pureer de soep. Zet de soep terug op het vuur en
laat hem heet worden. Proef en breng de soep op smaak met zout en flink wat
zwarte peper.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten