maandag 6 januari 2014

Oeuf Cocotte met gerookte zalm



Ik weet het, niet iedereen is zo’n extreme ontbijter als ik. Ik kan alles eten in de vroege ochtend. Dit recept is misschien meer geschikt voor een uitgeslapen zondag, een brunch of lunch. Oeuf Cocotte is zo leuk om te maken en het is comfortfood bij uitstek. Qua vulling kun je echt alle kanten op, trek je koelkast open en waarschijnlijk zitten er allerlei prima producten in voor een goede Oeuf Cocotte, deze met zalm is een beetje fancy, voor als je daar een keertje zin in hebt.
Ingrediënten voor 2 personen
Roomboter om in te vetten
4 eetlepels zachte kruidenkaas
1 handje gerookte zalmsnippers
4 eieren
fijngehakte dille
zout en peper
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Zet de waterkoker aan of vul een ketel water.
Vet twee kleine ovenschaaltjes, ramequins of van die mini pannetjes in met een beetje boter of olie.
Doe de kruidenkaas onderin, daarop de zalmsnippers.
Bestrooi met zout en peper.
Breek boven elk bakje twee eieren en bestrooi weer met een beetje zout en peper. Garneer met wat dille en zet de bakjes in een grotere ovenschaal.
Doe een laagje kokend water in de ovenschaal (ongeveer tot de helft van de bakjes) en zet in de oven.
Check de oeuf cocotte na ongeveer 8 minuten. De ene keer gaan ze harder dan de andere keer. Als de eieren voldoende gestold zijn neem je de schaal uit de oven. Haal de bakjes voorzichtig uit de schaal met water en zet ze op een doek. Serveer met geroosterd brood. 

1 opmerking:

  1. Ik vind het er zo leuk uit zien... Maar ik ben bang dat ik het totaal niet lekker vind.
    Ik houd namelijk alleen van een keihard gekookt ei en bij een spiegel ei moet dat geel ook hard zijn. Ik vind het echt vies als het nog zacht is. Kortom ik denk dat dit gerechtje helaas niet zo aan mij besteed :(.

    BeantwoordenVerwijderen