Na al het eten en drinken van de afgelopen maand is het tijd om bij te komen. Van mij hoef je absoluut niet een hele maand te gaan ‘detoxen’. Er zijn meer factoren die meespelen in de maand januari. Natuurlijk willen we een beetje bijkomen van alle feesten en verplichtingen van januari. Ten tweede ben ik dan altijd blut dus mogen de gerechten best een beetje lowbudget zijn. Ten derde ligt de winkel nog helemaal vol met heerlijke winterkost, hier moeten we volop gebruik van maken! 1 januari vind ik altijd een beetje een rare dag. Ik wordt gedesillusioneerd wakker na een knalfeest, moe en een tikkie brak trek ik mezelf uit bed. Ik moet powersoep hebben voordat ik de eerste nieuwjaarsborrel bezoek.
Doe de aardappels, uien, knoflook en rode peper in een grote soeppan met een scheut olie. Fruit een paar minuten aan op middelhoog vuur. Voeg het blik tomaten toe en de helft van de bouillon. Breng aan de kook en voeg de rode linzen en broccoli erbij. Kook tot alle ingrediƫnten gaar zijn.Ingrediƫnten voor twee dagen, veel mensen of je vriezer1 struik broccoli in roosjes4 aardappels geschild en in blokjes1 blik tomaten op sap2 kopjes rode linzen2 uien gesnipperd2 tenen knoflook gesnipperd1 rode peper zonder zaadlijsten in stukjes1 liter bouillon naar keuzelekkere olijfoliepeper en zoutolie om in te bakkenbieslook en peterselie fijngehakt
Pureer de soep kort met een staafmixer. (te glad is niet lekker) Roer er bouillon bij door tot de soep een goede dikte heeft. Knijp de citroen uit boven de soep. (hij mag best dik zijn) Proef en voeg een flinke snuf zout en peper toe. Schep de soep in een kom en roer er een scheutje olijfolie door. Bestrooi met wat peterselie en bieslook en serveer direct.
Klinkt heerlijk! Zal het ook lekker zijn met zoete aardappel denk je?
BeantwoordenVerwijderen