woensdag 1 januari 2014

katersoep


Na al het eten en drinken van de afgelopen maand is het tijd om bij te komen. Van mij hoef je absoluut niet een hele maand te gaan ‘detoxen’. Er zijn meer factoren die meespelen in de maand januari. Natuurlijk willen we een beetje bijkomen van alle feesten en verplichtingen van januari. Ten tweede ben ik dan altijd blut dus mogen de gerechten best een beetje lowbudget zijn. Ten derde ligt de winkel nog helemaal vol met heerlijke winterkost, hier moeten we volop gebruik van maken! 1 januari vind ik altijd een beetje een rare dag. Ik wordt gedesillusioneerd wakker na een knalfeest, moe en een tikkie brak trek ik mezelf uit bed. Ik moet powersoep hebben voordat ik de eerste nieuwjaarsborrel bezoek. 
Ingrediƫnten voor twee dagen, veel mensen of je vriezer
1 struik broccoli in roosjes
4 aardappels geschild en in blokjes
1 blik tomaten op sap
2 kopjes rode linzen
2 uien gesnipperd
2 tenen knoflook gesnipperd
1 rode peper zonder zaadlijsten in stukjes
1 liter bouillon naar keuze
½ citroen
lekkere olijfolie
peper en zout
olie om in te bakken
bieslook en peterselie fijngehakt
 Doe de aardappels, uien, knoflook en rode peper in een grote soeppan met een scheut olie. Fruit een paar minuten aan op middelhoog vuur. Voeg het blik tomaten toe en de helft van de bouillon. Breng aan de kook en voeg de rode linzen en broccoli erbij. Kook tot alle ingrediĆ«nten gaar zijn.
Pureer de soep kort met een staafmixer. (te glad is niet lekker) Roer er bouillon bij door tot de soep een goede dikte heeft. Knijp de citroen uit boven de soep. (hij mag best dik zijn) Proef en voeg een flinke snuf zout en peper toe. Schep de soep in een kom en roer er een scheutje olijfolie door. Bestrooi met wat peterselie en bieslook en serveer direct.
  

1 opmerking:

  1. Klinkt heerlijk! Zal het ook lekker zijn met zoete aardappel denk je?

    BeantwoordenVerwijderen