zondag 12 januari 2014

courgettes met citroen en knoflook


Courgettes zijn voedzaam en op zoveel verschillende manieren te verwerken. Ik vind ze heerlijk in soep, ratatouille en gegrild. Maar het is heerlijk om ze zo puur te eten zoals hieronder bereid. Ideaal bij een uitgebreide salade of een stukje vlees of vis.

Ingrediënten voor 4 personen (bijgerecht)

3 courgettes in plakken
½ bol knoflook. Tenen los en nog in de velletjes
gedroogde oregano
gedroogde tijm
olijfolie
sap van ½ citroen
grof zout en peper

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Leg de courgettes dakpansgewijs in een ingevette ovenschaal. Leg er de tenen knoflook tussen en strooi er een klein beetje gedroogde tijm en gedroogde oregano over. Besprenkel royaal met olijfolie. Zet 30 minuten in de oven.
Besprenkel voor het serveren met citroensap en maal er grof zout en peper over.
Knijp tijdens het eten de tenen knoflook uit over de courgette.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen