donderdag 30 januari 2014

5 X supersnel!Ik kook elke dag. Natuurlijk lijkt het of ik 24/7 in de keuken sta, maar dit is absoluut niet waar. Doordeweeks kom ik met een beetje pech pas om 19:30 thuis. Op dat soort dagen wil ik evengoed iets lekkers maken. Maar dan wel binnen 30 minuten. Het liefst binnen 15 en het allerliefst binnen 10. Hiervoor heb ik allerlei trucjes. De dag van tevoren een ovenschotel maken, groenten voorkoken, soep uit de vriezer, etc. Maar gerechten die supersnel klaar zijn bestaan gelukkig ook gewoon! Hier een greep supersnelle gerechten.


Je kunt ervoor kiezen om het lamsgehakt een dag vantevoren te kruiden en de hamburgers klaar te leggen in de koelkast. Maar ook als je dit niet doet staat dit gerecht in maximaal 20 minuten op tafel.Ik heb altijd een paar porties soep klaarstaan in de vriezer, voor nood of lonely tv-dinners. Maar even snel een verse soep in elkaar draaien na een lange dag werken is een zalig comfortabel gevoel.Leg al de ingrediƫnten klaar en hak ze op maat op een snijplank. Schud de dressing in een afgesloten jampot of zorg dat je een voorraadje dressing van te voren klaar hebt (heb ik altijd in de kast) en klaar. Misschien nog wel sneller dan in 15 minuten.Een pastagerecht is ideaal voor een drukke doordeweekse avond.
Je kunt de pasta in een pan kokend water gooien en terwijl deze kookt maak je de saus.Op je gemak hussel je de ingrediƫnten voor de salade doorelkaar en maak je de dressing. Laat een pan gloeiend heet worden en schroei de biefstuk rondom dicht. Snijd in dunne plakjes en verdeel over de salade. Meer is het absoluut niet.

1 opmerking: