donderdag 5 december 2013

wintersalade



Voor mij is een salade geen zomergerecht. Ik eet ze het hele jaar door. Met de seizoenen veranderen wel de ingrediënten. Deze zoet- zurige salade met venkel en kappertjes is wat mij betreft een maaltijdsalade. Maar ook bij een stuk gegrild vlees of vis doet hij het erg goed!

Ingrediënten voor 2 personen

1 kleine venkelknol in hele dunne plakjes en losgeschud
een paar bladeren verse spitskool in repen
1 rauwe biet geschild en in hele dunne plakjes (ik gebruikte een gele biet)

1 bosje verse oregano,alleen de blaadjes
2 eetlepels kappertjes
een paar takjes bladpeterselie fijngehakt
4 bosuitjes fijngehakt
2 handjes walnoten
1 halve sinaasappel

dressing

sap van ½ citroen
1 eetlepel mayonaise
2 theelepels mosterd
2 eetlepels azijn
1 theelepel gembersiroop of honing
peper en zout

Klop alle ingrediënten voor de dressing tot een mooie gladde saus.
Meng in een grote schaal de venkel, biet, oregano, kappertjes en spitskool. Schep er de dressing door tot hij goed verdeeld is. Verdeel de salade over de borden. Bestrooi met de bosui, peterselie, en walnoten. Knijp er vlak voor het serveren wat sinaasappelsap over.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen