foto: Rolinda Windhorst
stijling: Iris van der Meer
Knijpertjes + vork (Privé bezit) Bordje (soepkom set) € 27,- (Pols Potten)
Stenen schijf ‘Love’ € 17,- (Accessorize Your Home)
Er gaat natuurlijk niets boven een stukje kleverige, machtige brownie. Omdat ze erg makkelijk te bakken zijn is dit voor mij een favoriet toetje, maar erg machtig. Door sinaasappel toe te voegen krijgt de brownie een frisse en fruitige smaak. Het blijft een machtig toetje, maar wat is er nu leuker dan een mooi klein stukje sinaasappelbrownie bij een kopje espresso!
Ingrediënten voor 10 kleintjes
250 gram boter
200 gram pure chocolade (85%) in stukjes
70 gram cacao
65 gram bloem
1 theelepel bakpoeder
200 gram suiker
4 eieren
geraspte schil van drie sinaasappels (fijne rasp)
Verwarm
de oven voor op 180 graden.
Vet een
vierkante bakvorm in met boter en bekleed met bakpapier.
Zet een
grote mengkom boven een pan met kokend water en smelt de chocolade en de boter
samen au bain-marie.
Doe
ondertussen de cacao, bloem, suiker, en bakpoeder samen in een andere kom en
schep goed om. Rasp er de schil van twee sinaasappels boven en schep
erdoor.
Als de
chocolade en boter helemaal vloeibaar zijn haal je de kom van de pan af.
Schep er
rustig het droge mengsel door en klop met een garde tot beslag. Voeg de eieren
toe en klop snel. Nu wordt het een dik kleverig beslag. Doe het in de bakvorm
en zet direct in de oven. Check na 30 minuten of hij gaar is. De bovenkant moet
krokant en veerkrachtig zijn.
Laat
helemaal afkoelen in de vorm.
Stort de
brownie op een snijplank en verwijder voorzichtig het bakpapier. Snijd in
vierkanten en garneer met wat rasp van de laatste sinaasappel.
Ziet er heerlijk uit! Wat voor maat bakvorm heb je gebruikt?
BeantwoordenVerwijderen22 x 30 cm :)
BeantwoordenVerwijderen