Ik maak vaak en op veel verschillende manieren ratatouille. Soms heel uitgebreid en soms van alleen aubergine en paprika. Soms in een pan, soms in de oven. Ik vind deze soep ideaal.
Het
oogt vrij bewerkelijk maar na het snijden van alle ingrediënten, het uurtje in
de oven is de soep al bijna klaar. Hij is prima in te vriezen en je kunt er
eindeloos mee variëren.
Ingrediënten voor een flinke pan
1 Courgette in dunne plakken
1 Aubergine in dunne plakken
2 rode uien schoongemaakt en in dunne plakken
4 tomaten in dikke plakken
2 a 3 rode paprika’s schoongemaakt en in repen
vier tenen knoflook in plakjes
olijfolie van goede kwaliteit
2 theelepels gedroogde oregano
2 theelepels gedroogde tijm
sap van ½ citroen
4 eetlepels gembersiroop
1 rode peper in stukjes, zaadlijsten verwijderd
1 liter bouillon
½ eetlepel sambal manis
1 handje gehakte verse basilicum
peper en zout
verwarm
de oven voor op 200 graden.
Duw de
plakjes knoflook tussen te groenten.
Bestrooi
met de oregano, tijm, flink peper en zout en besprenkel royaal met olijfolie.
Bak de groenten een uurtje in de voorverwarmde oven.
Neem een
soeppan, verhit een scheutje olie en fruit hierin de rode peper een paar
minuten op laag vuur.
Schep de
groenten uit de ovenschaal in de soeppan en giet het vrijgekomen vocht erbij.
Voeg de
helft van de bouillon toe. Pureer de soep met de staafmixer en blender. Pulseer
steeds kort, het is zonde als de soep glad wordt.
Voeg nog
wat extra bouillon toe tot je de dikte goed vindt
Roer er
de sambal, gembersiroop en citroensap door en eventueel nog wat zout en peper.
Serveer
met wat fijngehakte basilicum.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten