dinsdag 17 december 2013

pasta met biefstuk en rode wijn



Deze pasta staat in 20 minuten op tafel. Serveer er een lekkere salade bij en je hebt een feestmaal. Koop een biologische biefstuk van goede kwaliteit. Je hebt er immers maar één nodig met zijn tweeën dus er is geen excuus om te bezuinigen. De rode wijn die je overhoudt kun je trouwens prima opdrinken terwijl je de pasta eet!

Ingrediënten voor 2 personen:

1 goede biefstuk van ongeveer 200 gram
4 tenen knoflook fijngesneden
50 gram geraspte oude kaas

1 eetlepel boter
5 tomaten
100ml rode wijn
3 eetlepels olie om in te bakken
150 gram pasta naar keuze
wat verse basilicumblaadjes
peper en zout

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd de biefstuk in korte reepjes van 5 mm dik.
Doe de boter in een koekenpan en bak hierin de knoflook op laag vuur tot het heerlijk ruikt. Doe de tomaten, de wijn en wat peper en zout erbij. Laat 10 minuten zacht pruttelen. Roer de tomaten kapot. Draai het vuur hoog en laat de saus iets inkoken.
Laat in een andere koekenpan de olie gloeiend heet worden en bak hierin de reepjes vlees heel kort. Alleen rondom bruin.
Roer het vlees door de saus en schep de pasta erdoor.
Serveer meteen met geraspte kaas en eventueel nog wat zout en peper. Garneer met wat basilicum

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen