maandag 23 december 2013

kaaskoekjes


Deze kaaskoekjes zijn lekker en echt heel erg makkelijk! Je kunt ze bij wijze van spreken even snel in elkaar draaien terwijl je gasten al voor de deur staan. Ik vind het lekker om er tijm voor te gebruiken en oude, Hollandse kaas. Maar met Parmezaanse kaas en oregano zijn ze bijvoorbeeld ook heerlijk! Wees niet bang om te experimenteren of de ingrediënten te laten afhangen van wat je nog in huis hebt.

 ingrediënten voor ongeveer 15 stuks

120 gram bloem
70 gram boter
120 gram geraspte harde kaas

2 theelepels gedroogde tijm
zwarte peper

verwarm de oven voor op 180 graden.
Doe alle ingrediënten in een kom en kneed kort tot een samenhangend deeg. (als het te droog is kun je een klein scheutje water toevoegen)
Bekleed een grote bakplaat met bakpapier.
Draai balletjes ter grootte van een walnoot en druk ze een plat op de bakplaat. Bak ze 15 a 20 minuten in de oven tot ze licht goudkleurig zijn.
Laat ze afkoelen op de bakplaat.
Serveer met een glas wijn of champagne.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten