Deze
kaaskoekjes zijn lekker en echt heel erg makkelijk! Je kunt ze bij wijze van
spreken even snel in elkaar draaien terwijl je gasten al voor de deur staan. Ik
vind het lekker om er tijm voor te gebruiken en oude, Hollandse kaas. Maar met Parmezaanse
kaas en oregano zijn ze bijvoorbeeld ook heerlijk! Wees niet bang om te
experimenteren of de ingrediënten te laten afhangen van wat je nog in huis
hebt.
ingrediënten voor ongeveer 15 stuks
120 gram bloem
70 gram boter
120 gram geraspte harde kaas
2 theelepels gedroogde tijm
zwarte peper
verwarm
de oven voor op 180 graden.
Doe alle
ingrediënten in een kom en kneed kort tot een samenhangend deeg. (als het te
droog is kun je een klein scheutje water toevoegen)
Bekleed
een grote bakplaat met bakpapier.
Draai
balletjes ter grootte van een walnoot en druk ze een plat op de bakplaat. Bak
ze 15 a 20 minuten in de oven tot ze licht goudkleurig zijn.
Laat ze afkoelen op de bakplaat.
Serveer
met een glas wijn of champagne.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten