foto: Rolinda Windhorst
stijling: Iris van der Meer
Kom wol motief € 74,90 (Pols Potten) Soepkom € 12,25 (Accessorize Your Home)Lepel € 0,20 (Kringloop) Theedoek € 3,70 per pak (Action) Veter voor tekst € 1,25(Markt)
De prachtige foto heb ik te danken aan fotografe Rolinda Windhorst en stilist Iris van der Meer.
Ingrediënten voor 4 personen (voorgerecht)
1 pompoen. Geschild, schoongemaakt en in stukken
3 uien in stukken
4 appels geschild ontdaan van klokhuis in helften
4 tenen knoflook schoongemaakt
4 theelepels gedroogde tijm
3 tomaten in parten
olijfolie
1 liter bouillon naar keuze
mascarpone
peper en zout
verse bladpeterselie
Verwarm
de oven voor op 200 graden.
Bedek een
bakplaat met bakpapier en leg er de pompoen, knoflook, appels, tijm, tomaten en
uien op. Bestrooi met zout en peper en bedruppel royaal met olijfolie.
Zet de
bakplaat 40 minuten in de oven. Halverwege neem je de bakplaat 1 maal uit de
oven en schep je alles om.
Doe de
inhoud van de bakplaat in een soeppan, schraap zo goed mogelijk de bakplaat
schoon. Voeg er de helft van de bouillon bij. Pureer de soep. Voeg er nog wat
bouillon bij tot je de dikte goed vind. Proef of de soep nog wat zout en peper
nodig heeft.
Schep in
kommen en serveer met een lepel mascarpone en fijngehakte peterselie.
Heb deze soep nu een paar keer gemaakt, althans, het recept als richtlijn gevolgd, en ben er erg enthousiast over. Soms varieer ik met het aantal uien en appels, de tomaten heb ik ook niet altijd, en als ik geen tijd heb voor het roosteren dan bak ik alle groenten gewoon even aan. En toch pakt het iedere keer weer heel raak uit, fantastisch!
BeantwoordenVerwijderen