maandag 30 december 2013

bloedsinaasappelcocktail


stijling: Iris van der Meer 

Glazen € 24,95 per 6 st. (Pols Potten), Onderzetters € 0,92 (Action), Zeefje € 0,25 Kringloop, Kan uitverkocht (Accessorize your home). Dienblad onder de bloedsinaasappel € 49,95 (Accessorize your home)

Natuurlijk ben ik een groot voorstander van etentjes tijdens de feestdagen. Een ‘bring your own’ buffet waarbij ieder een gerecht meeneemt, een uitgebreid diner met meerdere gangen of natuurlijk een tafel vol heerlijke hapjes. Ik ben overal voor in. Maar een cocktailparty is ook een aanrader. Vraag je gasten om hun favoriete drankje mee te nemen of een cocktailrecept, zorg voor vers fruit, sapjes, ijs en heerlijke hapjes. Een perfecte pre-party voor een avondje dansen of bijvoorbeeld met nieuwjaar!

Bloedsinaasappel is een decembervrucht bij uitstek. Ik had de pech dat deze nog niet in de winkel lag toen ik mijn favo cocktail wilde maken. Als alternatief heb ik grapefruit gebruikt, ook lekker. Maar krijg je de kans, kies dan voor bloedsinaasappel! 

½ borrelglaasje limoncello
½ borrelglaasje Grand Marnier

2 bloedsinaasappels uitgeperst
1 scheutje limonadesiroop naar keuze
bruisend water
verse munt
ijsklonten

Doe de limoncello, grand marnier, limonadesiroop en bloedsinaasappelsap met de ijsblokjes in een shaker. Schud en schenk in een glas. Schenk er wat bruisend water bij en garneer met een takje munt.

Tip: bij de kringloopwinkel kom je vaak mooie, originele cocktailshakers tegen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten