Een heel erg makkelijke manier om vis te serveren is ‘en papillotte' alias in een pakketje van bakpapier of aluminiumfolie. De sappen van de vis blijven in het pakketje en hierdoor stoomt de vis snel gaar. Het leuke van deze methode is dat je in de vispakketjes kunt stoppen wat je wil aan kruiden en groenten. Deze versie met kabeljauw, knoflook en tomaten is vrij standaard. Maar heerlijk.
Ingrediënten
voor twee personen:
2 mooie stukken
vis (kabeljauw, schelvis, victoriabaars of andere lekkere vis)
2 tenen knoflook
in plakjes
2 eetlepels
olijfolie
2 rijpe tomaten
in plakken
1 handje
fijngehakte koriander
2 parten citroen
zout en peper
2 stukken
bakpapier
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Leg de stukken bakpapier op je werkblad
en smeer ze in met olijfolie. Leg er de stukken tomaat op Bestrooi de tomaat
met koriander, leg er de vis op en bestrooi met de resterende koriander.
Verdeel de plakjes knoflook en parten citroen over de vis en bestrooi met zout en peper.
Vouw het bakpapier om de vulling heen
tot mooie afgesloten pakketjes.
Bak de pakketjes 20 minuten in de oven
en laat voor het serveren een paar minuten afgesloten rusten.
Serveer met bijvoorbeeld stukken warm
brood of aardappels. Deze kun je heerlijk mengen met het vocht uit de pakketjes.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten