dinsdag 26 november 2013

Thaise sperziebonen



Sperziebonen zijn veelzijdiger dan je denkt! Ik vind het een prima boon om toe te voegen aan allerlei gerechten. Hij behoudt zijn stevigheid en kan je gerecht net die extra bite geven. In dit bijgerecht spelen ze de hoofdrol. Door ze te koken in kokosmelk krijgen ze een heerlijke, zoete smaak. Afgetopt met gember en pinda’s is dit een lekker en bijzonder bijgerecht.

Ingrediƫnten voor 2 personen

1 blik kokosmelk
2 handjes sperziebonen schoongemaakt

1 flinke hand gedopte pinda’s
2 cm geraspte gember
1 eetlepel ketjap
een plukje fijngehakte peterselie
peper en zout

Breng de kokosmelk aan de kook.
Doe er de sperziebonen in en kook ze beetgaar.
Giet ze af. (Bewaar eventueel de kokosmelk om de volgende dag bijvoorbeeld een curry te maken)
Doe de sperziebonen terug in de pan er roer er de gember en ketjap door. Bestrooi met de pinda’s en maal er wat peper en zout over. Heerlijk bij bijvoorbeeld een thaise biefstuk, vis of curry.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen