dinsdag 5 november 2013

pasta uit de oven met chorizo



Ik hou van pasta. Eén keer per week eet ik pasta. Vaak is dat de pasta klassiko. Maar als ik meer tijd heb maak ik graag pasta uit de oven zoals bijvoorbeeld lasagne. Of deze pastaschotel. Echt heel lekker met de pittige chorizo en zongedroogde tomaat, overgoten met zachte bechamelsaus!

Ingrediënten voor 4 personen

250 gram pasta (penne of andere buisvormige pasta)
½ chorizoworst in blokjes

150 gram zongedroogde tomaten in reepjes
olijfolie
2 tenen knoflook fijngesnipperd
30 gram roomboter
2 eetlepels bloem
200 ml melk
1 flinke snuf nootmuskaat
1 flinke hand Parmezaanse kaas
peper en zout
verse basilicum

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Kook de pasta volgens aanwijzing op de verpakking. Giet af en doe terug in de pan. Roer er de blokjes chorizo, knoflook, zongedroogde tomaten en een beetje olijfolie door.
Maak de bechamelsaus.
Smelt de boter in een sauspannetje op laag vuur. Voeg de bloem toe en roer tot een egale massa. Blijf roeren tot de massa een beetje korrelig wordt. Roer er rustig de melk door met een garde tegen de klontjes. Breng aan de kook en zet het vuur laag. Blijf rustig roeren tot de saus dik en glad is. (dit duurt wel een minuut of tien.
Roer er op het laatste moment de nootmuskaat, de helft van de kaas, peper en zout door.
Kieper de pasta in een ovenschaal en giet de bechamelsaus erover. Bestrooi met de rest van de Parmezaanse kaas en bak 20 minuten in de oven tot de schotel mooi goudbruin is.
Bestrooi met verse basilicumblaadjes.
Serveer met een frisse salade. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen