Weer een
variatie op de naturel hummus. Eerder maakte ik al bietenhummus die nog steeds
een van mijn favorieten is. Nu heb ik deze versie ontdekt! Heerlijk pittig met
gegrilde paprika. Ik eet deze hummus het liefste met stukken Turks warm brood
als onderdeel van een tafel vol hapjes. Maar ook bij warme couscous, als dip
voor merguez of bij een broodje falafel is het heerlijk. In een
afsluitbare pot blijft hij een paar dagen goed in de koelkast.
300 gram kikkererwten uit blik uitgelekt
6 rode puntpaprika’s
2 tenen knoflook in stukjes
4 volle eetlepels Tahin
1 klein scheutje olijfolie
het sap van twee limoenen
2 eetlepels azijn
1 klein theelepeltje komijnpoeder
1 klein theelepeltje koranderzaad gemalen (ketoembar)
Peper en zout
Verwarm de ovengrill voor op de hoogste stand.
Bekleed je bakplaat met aluminiumfolie.
Snijd de paprika in de lengte doormiddel en verwijder de
zaadjes. Leg ze met de schil omhoog op de bakplaat.
Bak ze onder de hete grill tot de schil zwarte blaren heeft.
Laat ze afkoelen.
Trek de geblakerde vellen van de paprika’s en doe ze samen
met alle ingrediƫnten in een blender, keukenmachine of in een kom als je de
staafmixer gebruikt. Maal er een mooie dikke hummus van. Proef en breng
eventueel nog wat op smaak met zout en peper.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten