Een
heerlijk winters bijgerecht is deze gratin van knolselderijpuree met een mooi
goudbruin korstje. Er gaat natuurlijk niets boven een zelfgemaakte
aardappelpuree uit de oven, maar knolselderij is een stuk lichter verteerbaar
en dus ideaal als je een uitgebreid diner serveert, of bij een vleesgerecht.
Ingrediƫnten voor 4 personen
1 grote knolselderij, geschild en in blokjes
sap van 1 citroen
50 gram roomboter
geraspte pecorino of andere harde kaas
peper en zout
Verwarm
de oven voor op 220 graden.
Kook de
knolselderij beetgaar in water met citroensap.
Giet af
en pureer de knolselderij met een stamper.
Voeg de
boter toe, peper en zout en strijk de puree glad in een ovenschaal. Verdeel er
de pecorino over en bak tot er een mooi goudbruin korstje op zit.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten