donderdag 28 november 2013

knolselderijpuree met pecorino


Een heerlijk winters bijgerecht is deze gratin van knolselderijpuree met een mooi goudbruin korstje. Er gaat natuurlijk niets boven een zelfgemaakte aardappelpuree uit de oven, maar knolselderij is een stuk lichter verteerbaar en dus ideaal als je een uitgebreid diner serveert, of bij een vleesgerecht.

Ingrediƫnten voor 4 personen

1 grote knolselderij, geschild en in blokjes
sap van 1 citroen

50 gram roomboter
geraspte pecorino of andere harde kaas
peper en zout

Verwarm de oven voor op 220 graden.
Kook de knolselderij beetgaar in water met citroensap.
Giet af en pureer de knolselderij met een stamper.
Voeg de boter toe, peper en zout en strijk de puree glad in een ovenschaal. Verdeel er de pecorino over en bak tot er een mooi goudbruin korstje op zit. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten