vrijdag 1 november 2013

Indische stoof



Deze geurende Indische stoofpot die een beetje aan curry doet denken is heel erg makkelijk. Je verdeelt de ingrediënten in lagen in de pan en vervolgens hoef je maar één keer op te staan om even te roeren.

Ingrediënten 2 personen

350 gram riblappen in stukjes
3 eetlepels olie
2 rode uien in ringen
2 knoflooktenen fijngesneden
1 rode peper in ringetjes (eventueel zadenlijsten verwijderd)
1 blik tomaten op sap
2 cm gember geraspt

1 theelepel gemalen korianderzaad (ketoembar)
½ citroen
3 eetlepels ketjap manis
1 stukje santen van ongeveer 3 cm (gedroogde kokos blok)
zout en peper

Verhit olie in een braadpan en bak het vlees rondom bruin. Zet het vuur laag. Leg op het vlees de uien, knoflook en rode peper. Overgiet met het blik tomaten, ketjap en knijp de halve citroen er over uit. Bestrooi met de geraspte gember en ketoembar. Verkruimel de santen er over en bestrooi royaal met zout en peper. Roer niet.
Leg de deksel op de pan en laat 1 uur heel zacht sudderen op het laagste pitje. Schep na 1 uur het gerecht om.
Als het te droog is kun je een klein beetje water toevoegen. 
Doe het deksel op de pan en laat nog 2 uur sudderen.
Check of het vlees gaar is en serveer het heerlijk geurende gerecht met verse koriander. Serveer met warme noodles of rijst. 

2 opmerkingen:

  1. Dit lijkt me echt heerlijk! Ga het zeker eens proberen

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hmm lekker! Toevallig staat er nu bij mij een pan Indisch stoofvlees te pruttelen op het vuur, heerlijk is dat he, vind het ook zo leuk dat je je er een paar uur op kunt verheugen :)

    BeantwoordenVerwijderen