woensdag 13 november 2013

caprese met geroosterde tomaten


Misschien is het idee van deze Caprese een tikje zomers, maar omdat je de salade lauwwarm serveert vind ik het een prima voorgerecht voor de koudere dagen. De tomaten worden heerlijk zoet in de oven, zelfs als het niet hele goede rijpe zijn.
Ingrediënten voor 4 personen
8 tomaten gehalveerd
1 basilicumplant
2 bollen buffelmozzarella
olijfolie
zout en peper

voor de dressing:
5 eetlepels olijfolie
4 eetlepels rode wijnazijn
2 theelepels gladde mosterd (dyon)
2 theelepels honing of gembersiroop
zout en peper
Verwarm de oven voor op 120 graden.
Neem een bakplaat en bedek deze met bakpapier.
Leg de tomaten op de bakplaat met de snijkanten omhoog. Leg op elke tomaat een blaadje basilicum. Besprenkel royaal met olijfolie en bestrooi met zout en peper.
Zet de tomaten 2 uur in de oven.
Leg de mozzarella in dunne plakjes op een bord. Meng alle ingrediënten voor de dressing.
Schep voorzichtig de warme tomaten op de mozzarella en bestrooi met nog wat verse basilicum.
Besprenkel met de dressing en serveer. 


1 opmerking:

  1. Een klassieker inderdaad - maar minstens even heerlijk en altijd een succes wanneer je deze topper op tafel tovert - dus, één van mijn favo's? INDERDAAD!

    BeantwoordenVerwijderen