donderdag 10 oktober 2013

witloftaart met brie en cashewnoten


Er gaat niets boven een hartige taart. Ik vind het een heerlijk gerecht om te maken en vervolgens twee dagen van te eten. Een lekker soepje erbij, of een salade en klaar! Deze versie met witlof is de makkelijke snelle versie zonder deegbodem. Je maakt de groenten klaar, klopt het eimengsel romig en je vulling is klaar. De witlof blijft sappig en smaakvol in de taart. Koud ook erg lekker.

Ingrediënten:

4 struikjes witlof
2 uien in ringen gesneden
2 eetlepels honing
1 punt brie in blokjes
4 eieren
1 cupje creme fraiche
2 theelepels oregano
1 theelepel komijn
2 handjes ongezouten cashewnoten

Verwarm de oven voor op 160 graden.
Bak de uien in olie glazig op middelhoog vuur.
Voeg er vervolgens de witlof bij. Zet het vuur hoog en roerbak 2 minuten. Voeg de honing toe en laat het mengsel 10 minuten zacht bakken op het laagste pitje, Roer af en toe.
Breek de eieren in een grote mengkom en kluts ze een paar minuten. Voeg de crème fraiche erbij en klop tot een mooie egale massa. Roer er peper, zout, komijn, en oregano door.
Laat het witlofmengsel iets afkoelen en schep door het eimengsel. Schenk in een bakvorm en verdeel er de stukjes brie over en duw ze onder met een lepel. Bestrooi de taart vervolgens met cashewnoten.
Bak de taart ongeveer 3 kwartier tot een uur in de oven. Hij is klaar als je met een vork in het midden prikt en deze komt er zo goed als droog uit.
Laat de taart 10 minuten afkoelen in zin vorm en stort dan op een bord. Snijd in punten en serveer direct.



Altijd op de hoogte van de laatste recepten op mijn blog? Volg Sarah aan de Kook dan op facebook!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen