Een zeer pure en
simpele soep. Maar door de anijssmaak van de venkel bijzonder. Ook zonder
toevoegingen als geitenkaas en pesto is hij al lekker. Dit is de
gezonde variant, heb je trek in een crèmige versie vervang de aardappel dan
voor een paar eetlepels slagroom.
Ingrediënten voor 1,5
liter
1 eetlepel boter
1 flinke venkelknol fijngesneden
1 grote ui gesnipperd
1 kruimige aardappel geschild en in stukken
2 tenen knoflook fijngeknepen
1000 ml bouillon naar keuze (ik gebruik biologische
groentebouillon)
zout en peper
zachte geitenkaas
Voor de pesto:
2 eetlepels olijfolie extra vierge
10 zongedroogde tomaten
1 klein teentje knoflook
3 eetlepels pijnboompitten
een paar basilicumblaadjes
2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
zout en peper
Verhit
boter in een soeppan.
Fruit de
ui, knoflook en de venkel 10 minuten op laag vuur.
Voeg de
aardappels en bouillon erbij en laat zacht koken tot de aardappel gaar is.
Maak
ondertussen de tomatenpesto. Doe alle ingrediënten voor de pesto (behalve zout
en peper) in de blender of pureer ze met een staafmixer. Proef of de pesto nog
wat zout en peper nodig heeft (vaak niet).
Spoel de
staafmixer af en pureer de soep tot een mooie gladde soep. Breng de soep op
smaak met zout en peper.
Serveer
elke kom met een lepeltje tomatenpesto en verkruimel er geitenkaas boven.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten