dinsdag 8 oktober 2013

venkelsoep met tomatenpesto en geitenkaas


Een zeer pure en simpele soep. Maar door de anijssmaak van de venkel bijzonder. Ook zonder toevoegingen als geitenkaas en pesto is hij al lekker. Dit is de gezonde variant, heb je trek in een crèmige versie vervang de aardappel dan voor een paar eetlepels slagroom.   

Ingrediënten voor 1,5 liter

1 eetlepel boter
1 flinke venkelknol fijngesneden
1 grote ui gesnipperd
1 kruimige aardappel geschild en in stukken
2 tenen knoflook fijngeknepen

1000 ml bouillon naar keuze (ik gebruik biologische groentebouillon)
zout en peper
zachte geitenkaas

Voor de pesto:
2 eetlepels olijfolie extra vierge
10 zongedroogde tomaten
1 klein teentje knoflook
3 eetlepels pijnboompitten
een paar basilicumblaadjes
2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
zout en peper

Verhit boter in een soeppan.
Fruit de ui, knoflook en de venkel 10 minuten op laag vuur.
Voeg de aardappels en bouillon erbij en laat zacht koken tot de aardappel gaar is.
Maak ondertussen de tomatenpesto. Doe alle ingrediënten voor de pesto (behalve zout en peper) in de blender of pureer ze met een staafmixer. Proef of de pesto nog wat zout en peper nodig heeft (vaak niet).
Spoel de staafmixer af en pureer de soep tot een mooie gladde soep. Breng de soep op smaak met zout en peper.
Serveer elke kom met een lepeltje tomatenpesto en verkruimel er geitenkaas boven.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten