Deze
kruidige cake bevat geen boter. Ik gebruikte kokosolie van Amanprana. Deze
biologische kokosolie is verkrijgbaar bij de webshop Amanvida. Kokosolie is een
ideaal product om mee te bakken. Het kan heel erg heet worden zonder te
verbranden dus je kunt er zelfs mee frituren! Er zit een lichte kokossmaak aan
het product wat deze cake heel erg ten goede komt.
Ingrediƫnten:
200 gram ontpitte dadels
125 milliliter water
180 gram suiker
1 ei
180 gram zelfrijzend bakmeel
1 zakje bakpoeder
1 theelepel kardemom
1 theelepel kaneel
½ theelepel witte peper
een snufje zout
2 volle eetlepels kokosolie
Verwarm
de oven voor op 180 graden.
Vet een
cakevorm lichtjes in met kokosolie.
Doe de
ontpitte dadels met het water in een keukenmachine en maal tot een waterige
pasta. (kan ook met blender of staafmixer!)
Klop de
suiker met het ei dik en romig, Klop er het bakmeel, bakpoeder, kardemom,
kaneel, kokosolie, peper en zout door.
Voeg het
dadelmengsel toe en roer tot een dik beslag.
Stort in de
cakevorm en bak 50 minuten in de voorverwarmde oven. De cake is klaar als er
een houten prikker schoon uitkomt.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten