vrijdag 4 oktober 2013

specerijencake met dadels en kokosolie


Deze kruidige cake bevat geen boter. Ik gebruikte kokosolie van Amanprana. Deze biologische kokosolie is verkrijgbaar bij de webshop Amanvida. Kokosolie is een ideaal product om mee te bakken. Het kan heel erg heet worden zonder te verbranden dus je kunt er zelfs mee frituren! Er zit een lichte kokossmaak aan het product wat deze cake heel erg ten goede komt. 

Ingrediƫnten:

200 gram ontpitte dadels
125 milliliter water
180 gram suiker
1 ei
180 gram zelfrijzend bakmeel
1 zakje bakpoeder
1 theelepel kardemom
1 theelepel kaneel
½ theelepel witte peper
een snufje zout
2 volle eetlepels kokosolie

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Vet een cakevorm lichtjes in met kokosolie.
Doe de ontpitte dadels met het water in een keukenmachine en maal tot een waterige pasta. (kan ook met blender of staafmixer!)

Klop de suiker met het ei dik en romig, Klop er het bakmeel, bakpoeder, kardemom, kaneel, kokosolie, peper en zout door.
Voeg het dadelmengsel toe en roer tot een dik beslag.
Stort in de cakevorm en bak 50 minuten in de voorverwarmde oven. De cake is klaar als er een houten prikker schoon uitkomt.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen