woensdag 2 oktober 2013

portobello met kruidenrisotto



Een feestelijke manier om een kruidige risotto te serveren!
Samen met een kleurige salade is dit een prachtig licht hoofdgerecht. Met een dunne laag risotto zou je het ook als voorafje kunnen serveren.

Ingrediƫnten voor 2 personen:

2 grote portobellos
1 grote ui gesnipperd
2 tenen knoflook gesnipperd
olie om in te bakken
2 espressokopjes risottorijst
500 milliliter bouillon naar keuze
1 bosje verse oregano fijngehakt plus wat extra blaadjes
1 bosje verse basilicum fijngehakt plus wat extra blaadjes
2 eetlepels lekkere olijfolie
Parmezaanse kaas grof geraspt
Peper en zout


Verwarm de oven voor op 180 graden.
Verhit olie in een koekenpan en bak op laag vuur de uien en knoflook glazig. Voeg de rijst toe en bak heel even mee tot de korrels glanzen. Voeg een soeplepel van de bouillon toe en roer op matig vuur tot de rijst het vocht heeft opgenomen. Ga hier
rustig mee door. Als de bouillon op is ga je verder met schepjes warm water.
Doe ondertussen de portobellos in de oven. Laat ze 15 minuten garen in een ovenschaal.
Als de rijst gaar is voeg je de oregano en basilicum toe. Houd van beide kruiden wat apart voor de garnering. Roer peper, zout en olijfolie door de risotto en zet het gas uit. Laat de risotto twee minuten rusten met de deksel op de pan.
Schep de risotto in de portobellos en bestrooi met de Parmezaanse kaas.
Zet ze nog een paar minuten terug in de oven.
Leg ze voorzichtig op een bord en garneer met wat verse blaasjes oregano en basilicum. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen